anasayfa resim
23 Mayıs 2015 Cumartesi
Bu tart kek olayını çok sevdim.. Yeni kalıpla keki şekillendirmek çok kolay... Tam da çilek sezonunda çilekli bir tart kek yaptım... Evdekiler bayram ettiler...
Çilekli Tart Kek
Keki için
*2 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı süt
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* 1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Un
*2 yemek kaşığı kakao
Çikolata Kreması
*1 paket krema (200 gr)
*200 gr çikolata
Üzeri için
*Çilek
*Krem şanti
Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu , kakao ve vanilyayı ekleyip normal kek hamuru elde edin. Yağlanmış tart kalıbına hamuru dökün. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kalıbı dikktli bir şekilde ters çevirip keki çıkrtın ve soğumaya bırakın.Kremayı tencereye alıp ısıtın, kaynamadan ocaktan alın. Çikolataları kremaya ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra kekin ortasındaki çukur kısma dökün. Krem şantiyi paketteki gibi hazırlayıp keki süsleyin. Çileklerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder