anasayfa resim

anasayfa resim

17 Aralık 2015 Perşembe

Kışın en sevdiğim tatlılardan birisi kabak tatlısı.. Kabak tatlısı ile farklı ne yapabilirim diye düşünürken hem yulaflı bisküvi hem muhallebi ile birleştirip bu pastayı yaptım. Kalan kabak tatlınızı da değerlendirebileceğiniz harika bir tatlı oldu.
Kabaklı Pasta
Malzemeler
*1 kg kabak
*1 su bardağı şeker
Tabanı için
*2 paket yulaflı bisküvi
*100 gr tereyağı
Muhallebi için
*1 lt süt
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paet vanilya
Üzeri için
*1 su bardağı dövülmüş ceviz


Kabakları tencereye alın üzerine şekeri dökün kapağını kapatıp 3-4 saat bekletin. vaktiniz yoksa üzerine 1/2 su bardağı su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yulaflı bisküvileri iyice
ezin. erimiz tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Dikkatlice yulaflı bisküvinin üzerine dökün. Kabakarı çatalla ezip muhallebinin üzerine dökün. Cevizleri de üzerine dökün. En az 3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder