anasayfa resim

anasayfa resim

19 Mart 2017 Pazar

Hepinize merhabalar arkadaşlar.. Artık tariflerimiz YouTube den izleyebileceksiniz. Kanalımı ziyaret ederseniz çok mutlu olurum..
Bugün eç açmas börek yaptım, ben bu börek işini çok sevdim .. 

Peynirli El Açması Börek
Malzemler 1 su bardağı süt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 3,5 su bardağı un İç malzemesi 300 gr beyaz peynir Maydanoz Arasına sürmek için 200 gr tereyağı 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı Süt şeker ve mayayı katıştırın. Tuz ayçiçek yağı maya ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp yaklaşık 45 dakika bekleyin. Haurdan 5 tane beze yapın. Her beyeyi oklava ile açabildiğiniz kadar büyük açın. Her tarafına yağ sürün. Kenarlara beyaz peynir koyun. Yufkayı ortadan kesip 2 tane rulo yapın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

15 Mart 2017 Çarşamba

Bugünün pastası çok sevdiğim arkadaşımın kızı içindi.. Pasta yapmak çok keyifli hele de pastayı gören mutlu yüzler bu işi daha da çok sevdiriyor.. İyi ki doğdun Gamzecim, ömrün boyunca hep mutlu ol..

1 Mart 2017 Çarşamba



Bebek pastaları yapmayı en sevdiğim pastalar..


Bugün lavaş yapıyoruz. Bizim çocukların en sevdiği ekmek , arasına istediklerini koyup keyifle yiyorlar. Marketlerden almak yerine evde yapıyorum, güvenle yiyoruz.

Lavaş
Malzemeler
*1 kg un
*500 ml su
*2 tatı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Su, tuz ve zeytinyağını yoğurma kabına alıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oklava ile tavamız kadar açıp tavada pişiriyoruz. Piştikten sonra arzu ederseniz çok az tereyağı sürebilirsiniz daha yumuşak oluyor.  

23 Şubat 2017 Perşembe




Sevgili arkadaşımın yeğeni için çok severek yaptığım pasta.. Hem ayakkabısı, çantası, leopar desenleri ile yaparken çok keyif aldım.. Pasta yapmak benim en büyük terapim..
Bugün yumuşacık ekmek yapmaya ne dersiniz. Mayalı hamurla yapılan bu ekmekler uzun süre bayatlamıyor, yaptığınız ekmeği 3-4 gün rahatlıkla yiyebilirsiniz. Artık neredeyse hiç dışardan ekmek almıyorum. Bazen lavaş yapıyorum bazen mayalı ekmek, çocuklar büyük bir zevkle yiyorlar..

Ekmek
Malzemeler
*3 su bardağı ılık su
*6 su bardağı un
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 paket instant maya veya 1 paket yaşmaya

1 çay bardağı ılık suyuyoğurma kabına alın. Maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 7-8 dakika bekleyin. İlk mayalanmayı yapmış olacaksınız.Su, tuz, yağ ve undan 5 bardak ekleyip yoğurmaya başlayın. Unun kalanını da yavaş yavaş ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Kabınızın strech film ile kapatın ve yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Bu malzemelerle 18 tane ekmek çıkıyor. Mayalanan hamuru 18 parçaya ayırın, yuvarlayıp beze yapın. Her bezeyi elinizle bastırarak hafif açın, tepsiye dizin. Hamurların üzerine bez kapatıp yarım saat bekletin. Kabaran hamurların üzerine arzu ederseniz zeytinyağı sürebilirsiniz. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)


17 Şubat 2017 Cuma

Hem pratik, hem de çok lezzetli, hem şerbetli, hem sütlü tatlı Muhallebili revani...
Herkesi mutlu edecek bir tatlı..

Muhallebili Revani
Malzemeler
Şerbet için:
*2 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu

Revani için:
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Muhallebi için:
*2 su bardağı süt
*2 kaşık un
*1/2 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya

Şeker ve suyu tencereye alıp kayamaya bırakın. Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Revani için yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve yağı ekleyin karıştırın. İmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca ilk sıcağı geçince şerbeti dökün. 2-3 dakika sonra servis tabağına ters çevirin.
Muhallebi için vanilya hariç malzemeleri tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra revaninin ortasındaki çukur bölüme muhallebiyi dökün. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.