anasayfa resim

anasayfa resim

28 Mayıs 2017 Pazar



Merhaba sevgili arkadaşlar.. Hepimize hayırlı ramazanlar.. Ramazanda iftarlar sahurlar ayrı bir güzel oluyor. Tüm aile birarada yapılan iftarlar ve sahurlar nedense her zamankiden daha bereketli oluyor. Allah hepimize hakkıyla ramazan geçirmeyi nasip etsin. Evlerimize bolluk bereket huzur mutluluk getirsin. Bugün özellikle çocukların çok seveceği harika cake pops yaptık. Hem yapmı kolay hem de çok lezzetli..

Cake Pops
1 orta boy kek( hazır kek de kullanabilirsiniz, kalmış keklerinizi de değerlendirebilirsiniz. )
1 paket krema
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
Dışını kaplamak için 50 gr bitter çikolata

Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Kekleri elimizle iyice ufalayıp çikolatayı ekleyin. Sert bir hamur elde edeceksiniz. Kekiniz azsa çikolatanın hepsini eklemeyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Topları buzluğa koyup yarım saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çubukları önce çikolatay sonra toplara batırın. Daha sonra çubuklardan tutarak erimiz çikolataya batırın. Fazla çikolatı akıtın. Yağlı kağıdın üzerine koyup dolapta 1 saat bekletin. İsterseniz çikolata donmadan üzerine renkli şekerler dökebilirsiniz. Afiyet olsun..

19 Mart 2017 Pazar

Hepinize merhabalar arkadaşlar.. Artık tariflerimiz YouTube den izleyebileceksiniz. Kanalımı ziyaret ederseniz çok mutlu olurum..
Bugün eç açmas börek yaptım, ben bu börek işini çok sevdim .. 

Peynirli El Açması Börek
Malzemler 1 su bardağı süt 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 3,5 su bardağı un İç malzemesi 300 gr beyaz peynir Maydanoz Arasına sürmek için 200 gr tereyağı 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı Süt şeker ve mayayı katıştırın. Tuz ayçiçek yağı maya ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp yaklaşık 45 dakika bekleyin. Haurdan 5 tane beze yapın. Her beyeyi oklava ile açabildiğiniz kadar büyük açın. Her tarafına yağ sürün. Kenarlara beyaz peynir koyun. Yufkayı ortadan kesip 2 tane rulo yapın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

15 Mart 2017 Çarşamba

Bugünün pastası çok sevdiğim arkadaşımın kızı içindi.. Pasta yapmak çok keyifli hele de pastayı gören mutlu yüzler bu işi daha da çok sevdiriyor.. İyi ki doğdun Gamzecim, ömrün boyunca hep mutlu ol..

1 Mart 2017 Çarşamba



Bebek pastaları yapmayı en sevdiğim pastalar..


Bugün lavaş yapıyoruz. Bizim çocukların en sevdiği ekmek , arasına istediklerini koyup keyifle yiyorlar. Marketlerden almak yerine evde yapıyorum, güvenle yiyoruz.

Lavaş
Malzemeler
*1 kg un
*500 ml su
*2 tatı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Su, tuz ve zeytinyağını yoğurma kabına alıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oklava ile tavamız kadar açıp tavada pişiriyoruz. Piştikten sonra arzu ederseniz çok az tereyağı sürebilirsiniz daha yumuşak oluyor.  

23 Şubat 2017 Perşembe




Sevgili arkadaşımın yeğeni için çok severek yaptığım pasta.. Hem ayakkabısı, çantası, leopar desenleri ile yaparken çok keyif aldım.. Pasta yapmak benim en büyük terapim..
Bugün yumuşacık ekmek yapmaya ne dersiniz. Mayalı hamurla yapılan bu ekmekler uzun süre bayatlamıyor, yaptığınız ekmeği 3-4 gün rahatlıkla yiyebilirsiniz. Artık neredeyse hiç dışardan ekmek almıyorum. Bazen lavaş yapıyorum bazen mayalı ekmek, çocuklar büyük bir zevkle yiyorlar..

Ekmek
Malzemeler
*3 su bardağı ılık su
*6 su bardağı un
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 paket instant maya veya 1 paket yaşmaya

1 çay bardağı ılık suyuyoğurma kabına alın. Maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 7-8 dakika bekleyin. İlk mayalanmayı yapmış olacaksınız.Su, tuz, yağ ve undan 5 bardak ekleyip yoğurmaya başlayın. Unun kalanını da yavaş yavaş ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Kabınızın strech film ile kapatın ve yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Bu malzemelerle 18 tane ekmek çıkıyor. Mayalanan hamuru 18 parçaya ayırın, yuvarlayıp beze yapın. Her bezeyi elinizle bastırarak hafif açın, tepsiye dizin. Hamurların üzerine bez kapatıp yarım saat bekletin. Kabaran hamurların üzerine arzu ederseniz zeytinyağı sürebilirsiniz. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)