anasayfa resim

anasayfa resim

29 Aralık 2013 Pazar



Cevizli Kadayıf

Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*150 gr margarin
*3 su bardağı toz şeker
*3,5 su bardağı su
*1 su bardağı dövülmüş ceviz

Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 20-25 dakika kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Margarini eritin, kadayıfları geniş bir kabın içerisine alıp margarini üzerine dökün. Elinizle iyice karıştırın, margarinin tüm kadayıflara dağılmasını sağlayın. Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye dökün, elinizle bastırarak düzeltin. Dövülmüş cevizi serpin. Kalan kadayıfı üzerine dökün, bastırarak düzeltin. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekleyip şerbeti dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder