anasayfa resim

anasayfa resim

13 Nisan 2014 Pazar


Palyaço Külahı

Malzemeler
12 adet milföy hamuru
1 lt süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Çilek
Milföy hamurlarını merdane ile hafif inceltip yarım santim genişliğinde şeritler halinde kesin. Koni şeklindeki kalıplara en alttan başlayarak sarın. Kalıpla beraber yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derecede kızarana kadar pişirin. Muhallebi için süt, nişasta ve şekeri tencereye koyun. Karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyin. İyice çırpın. Kremşanti sıkacağına koyun milföy hamurlarının içine sıkın. Ağız kısımlarına çilek koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder