anasayfa resim

anasayfa resim

10 Temmuz 2015 Cuma



Hepinize merhabalar... Ramazanın bitmesine az kala iftar davetleri, bayram hazırlıkları derken herpimiz telaşlıyız. En sevdiğim tatlılardan bir tanesi Kemalpaşa tatlısı. Hem lezzetli hem de pratik.. Biraz değişikliklerle de harika tatlılar ortaya çıkabiliyor. Bir akşam sade Kemalpaşa tatlısı yedik, ertesi akşama muhallebi ile süsledim farklı bir tatlı yedik..

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler
*1 paket kemalpaşa tatlısı
*1 lt süt
*3 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Vişneli sos için
*3 su bardağı vişne suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker

Kemalpaşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişrin. Kelepçeli kek kalıbının alta kemalpaşa tatlılarını yerleştirin. Muhallebiyi kemalpaşa tatlılarının üzerine dökün. Vişneli sos malzemelerini ocağa alın. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebinin üzerine dökün. En az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.. Bu kadar kolay..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder