anasayfa resim

anasayfa resim

9 Kasım 2015 Pazartesi



Geçtiğimiz haftasonu benim için çok guru vericiydi. Pazar sabah kızımın okulu hazırlık sınıfları için tanışma toplantısı düzenledi. Toplantı Eresin otelde kahvaltılı yapıldı. Okullarına yeni yeni alışmaya başlayan gençlere Cağaloğlu Anadolu Lisesi rozetleri takıldı. Yavrularımızın başarıları kendi başarımızdan daha mutlu ediyor. İnşallah daha büyük başarılarını da görürüz. 
Artık tatlı yapma uyarılarına rağmen oğlumun isteği üzerine tiramisu yaptım. Yaptığım zaman herkes bayılarak yiyor. Hem çok kolay hem de lezzetli. 

Tiramisu
Malzemeler
*1 paket kedi dili bisküzi
*3,5 su barağı süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*7 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*5 yemek kaşığı labne
*1 su bardağı sıcak su
*2 tatlı kaşığı nescafe
*2 adet kesmeşeker

Süt, şeker, un ve nişastayı tencerede karıştırark muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vabilyayı ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra labneyi ilave edip mikserle çırpın. Sıcak su, nescafe ve şekeri karıştırın. Uzun borcam kek kalıbına strech serin. En alta muhallebi, nescafeye batırılmış kedi dili, tekrar muhallebi, kedidili, muhallebi ve en son kedi dili dizip buzdolabına koyun. En az 2 saat buzdolabında beklettiğiniz tatlıyı servis tabağına ters çevirin. Üzerine kakao eleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder