anasayfa resim

anasayfa resim

9 Eylül 2013 Pazartesi


Bostan Patlıcanla Karnıyarık

Malzemeler:
*2 adet bostan patlıcan
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 adet domates
*2 adet kırmızı biber
*4 adet yeşil sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*Maydanoz
*Tuz , karabiber, pul biber
*Ayçiçek yağı

Bostan patlıcanları şeritli soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yaklaşık 10 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanların her tarafını Ayçiçek yağı ile yağlayıp fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında patlıcanlar közlenene kadar pişirin. Diğer taraftan tavaya Ayçiçek yağını koyup kıymaları ilave edin. Soğanları yemeklik doğrayıp üzerine koyup karıştırın. Biberleri iri iri doğrayıp kıymaya ekleyin.  Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayıp  ilave edin. Biraz sotelendikten sonra ocağı kapatın. Üzerine maydanozları doğrayıp ekleyin. İç harcımız hazırdır. Patlıcanların ortasını açıp iç harcını koyun. 1-2 su bardağı su ile 1 kaşık salçayı karıştırıp üzerine ekleyin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Servise hazırdır, afiyet olsun..

4 Eylül 2013 Çarşamba



Oğlumun en sevdiği yemek patatesli omlet. Hergün yapsam hiç itirazı olmaz herhalde. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli.

Patatesli Omlet

Malzemeler:
*2 orta boy patates
*2 yumurta
*Kızartmak için Ayçiçek yağı

Patatesleri soyup güzelce yıkadıktan sonra küçük kareler halinde doğrayın. Kızgın yağda kızarttığınız patatesleri büyük boy tavaya alın. Yumurtaları bir kabın içerisinde iyice çırptıktan sonra patateslerin üzerine her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Altı kızardıktan sonra ters çevirip diğer tarafını da kızartıp servis tabağına alın.



Özellikle kahvaltılarda lezzetle yenen pamuk poğaçalarımdan yaptım.Yarısını sade, yarısını peynirli yaptım. Sade poğaçaların arasına oğlum nutella sürerek yemeye bayılıyor. İsterseniz kaşar peynir, domates, salatalık koyarak da sandöviçler hazırlayabilirsiniz.

Pamuk Poğaça

Malzemler:

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı Ayçiçek yağı
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1/2 yemek kaşığı tuz
*1 paket maya
*Aldığı kadar un
*1 yumurta sarısı(üzeri için)

İç Malzemeleri:
*100 gr beyaz peynir
*Maydanoz

Ilık süt ve suyu bir kabın içerisine koyup içerisine mayayı ekleyip iyice ezin. Diğer malzemelerin hepsini ekleyip yumuşak hamur yapın. Üzerine bir bez kapatıp mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra hamurdan küçük parçalar alıp arasına peynir maydanoz karışımından koyun. Kapatma yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam ve çörek otu serpin. 180 C fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen poğaçaları bir kabın içerisine alıp üzerine elinizle çok az su serpiştirip üzerini bir havlu ile kapatın. 5 dakika bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

3 Eylül 2013 Salı


Bugün çocuklar için nefis bir meyve suyu hazırladım. Her türlü meyve ile rahatlıkla hazırlanabilecek bir tarif.

Şeftali Suyu

Malzemeler:

*6 adet şeftali
*2,5 litre su
*2 bardak şeker

Şeftalileri güzelce yıkayıp iri iri doğrayın. Üzerine şeker ve suyu ilave edip ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sonra blenderla güzelce ezip süzgeçten geçirin. Sürahiye koyup buzdolabında soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuduktan sonra afiyetle içebilirsiniz.


27 Temmuz 2013 Cumartesi

Bu akşam yurtdışından misafirlerimiz için kızımla beraber hazırladık masamızı.


Yaprak sarması, bulgur köftesi, zeytinyağlı taze fasulye, salata, tarhana çorbası, mantarlı tavuk sote, pilav, revani ve komşumuzun yaptığı çiğ köftemiz vardı.



Bulgur Köftesi

Malzemeler

*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı un
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber

Sosu için malzemeler

*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Ayçiçek yağı
*Maydanoz

Bulguru bir kabın içerisine alıp üzerine sıcak suyu dökün. Üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Baharat dışındaki malzemeleri koyup yoğurun. Baharatlarını ekleyip biraz daha yoğurun. Elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın. Elinize yapışmaması için elinizi arada ıslatın. Kaynayan suya biraz tuz ilave edip köfteleri içine atın. Köfteler piştikten sonra çıkarın.
Rendelenmiş domatese 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ekleyerek kavurun. İnce dilimlenmiş sarımsak ve diğer baharatları ekleyip domates suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edin. Köftelerin üzerine döküp ezmeden karıştırın. Servise hazırdır.





Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler

*1/2 kg taze fasulye
*2 havuç
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 baş kuru soğan
*3-4 domates
*1 su bardağı kaynar su
*1 tatlı kaşığı tuz

Fasulyeleri kılçıklarını ayıklayıp yıkayın, dilimleyin. Havuçları da kabuklarını ince kazıyıp dilimleyin. Soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağını tencereye alıp soğanları üzerine koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun. Domatesleri rendeleyip ilave edin. Fasulyeleri koyun biraz kavurun.Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatın pişmeye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına alıp soğuk servis yapın.



10 Temmuz 2013 Çarşamba

Reçel mevsimi başladı, yazın en güzel meyvelerinden kolayca reçeller yapabiliriz. Ben kayısı reçeli yaparak başladım. Çok lezzetli oldu. Kaysılar da yazlığın bahçesinden olunca tamamen organik reçel yapmış oldum.