anasayfa resim

anasayfa resim

13 Ekim 2013 Pazar



Bayramda ikram edilebilecek çok lezzetli bir tatlı revani...

Revani
Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı ayçiçek yağı
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı toz şeker...
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için
*5 su bardağı su
*4 su bardağı toz şeker
*Üzeri için
Hindistan cevizi, kaymak, dövülmüş fıstık
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri çırpın. Ayçiçek yağı, yoğurtu ekleyip çırpmaya devam edin.Un, irmik, kabartma tozu vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın tepsisi veya borcam tepsiye dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Dilimleyip üzerine isteğinize göre kaymak, Hindistan cevizi veya dövülmüş fıstık koyup servis yapın.








Hem görüntüsü hem lezzeti çok güzel olan tırtıl kurabiyeleri annem Barış için yaptı....
Tırtıl Kurabiyeler
Malzemeler
*125 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 çay bardağı toz şeker
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu...
*1 paket vanilya
*Arasına sürmek için Nutella
*Hindistan cevizi

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru tırtıl kalıbına koyup bastırarak tepsiye parmak uzunluğunda parçalar sıkın.180 derece fırında fazla kızarmadan pişirin. Soğuduktan sonra tepsiye bakan yüzeylerine nutella sürüp diğer kurabiyeyi yapıştırın. Bir ucuna nutella sürüp Hindistan cevizine batırın. Servis tabağına dizip servis yapın..

Mercimek Köftesi

 Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 litre su
*2 su bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı zeytinyağı...
*1,5 yemek kaşığı biber salçası
*1,5 yemek kaşığı domates salçası
*Pul biber
*Tuz
*Maydanoz
*Marul
*5-6 sap yeşil biber
Kırmızı mercimekleri yıkayıp 1 litre su ile tencereye alın. Hafif sulu kalana kadar pişirin. Ocağı kapatıp ince bulgurları mercimeklerin üzerine koyup karıştırıp kapağını kapatın 30-35 dakika bekletin. Maydanoz, yeşil soğanları ince ince doğrayın. Mercimek bulgur karışımına zeytinyağı, salça, tuz ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın. Maydanoz ve yeşil soğanları da ekleyip biraz daha karıştırın. Elinizle şekil verip servis tabağına dizin. Marul ile beraber servis yapın.

Mozaik Pasta

 Malzemeler *300 gr pötibör bisküvi
*3 yemek kaşığı margarin
*5 yemek kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı süt

Margarini eritip içerisine süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Parçaladığınız pötibör bisküvilerin üzerine kakaolu karışımı döküp iyice karıştırın. İsteğinize göre içerisine ceviz veya fındık koyabilirsiniz. Stech filmi tezgahın üzerine serip karışımı ortasına dökün. Elinizle üçgen şekil verip stech filmi kapatın. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.






Elmalı Prenses Tatlısı

Malzemeler
İrmikli tatlı
*1 litre süt
*8 yemek kaşığı irmik
*10 yemek kaşığı tozşeker...
*1 yemek kaşığı margarin

İç malzemeleri
*1 adet rendelenmiş elma
*1 çay bardağı dövülmüş fındık
*1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
Çikolata sos

Rendelenmiş elma, fındık ve tarçını tavada elmalar ölene kadar karıştırarak pişirin. Tencereye yağı eritip irmiği biraz kavurun. Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kalıbın içerisine irmiğin yarısını dökün. Üzerine elmalı karışımı dökün. Üzerine kalan irmiği dökün. Buzdolabında 3 saat bekletin. Üzerine çikolata sosu döküp servis yapın.




Bunlar da sosisli kızarmış ekmekler. Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yollarından birisi. Üzerine kullanacağınız malzemeleri dilediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz.


Sosisli kızarmış Ekmekler

 Malzemeler *Bayat ekmek
*2 yumurta
*3-4 adet sosis
*100 gr beyaz peynir
*100 gr rendelemiş kaşar peyniri
*Maydanoz, dereotu

Ekmekleri fırın tepsisine dizin. Ben tost ekmeği kullandım, siz diğer ekmekten de kullanabilirsiniz. Ekmeklerin üzerine ince bir şekilde margarin sürün. Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp ekmeklerin üzerine paylaştırın. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.



Dün canım oğlum Barış'ımın doğum günüydü... Aslında doğum günü 10 Ekim ancak okul nedeni ile dün kutlamayı yaptık. Canım oğlum inşallah sağlıklı, mutlu, huzurlu, ailemizle beraber uzun bir ömrün olur....  Eski işyerimden sevdiğim arkadaşlarım da geldiler, çok güzel bir gün geçirdik.  Hepsine teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadıkları için... Bugün için sevgili annemin de desteği ile güzel bir masa hazırladık.....




Havuçlu Kek


Malzemeler 

* 3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı Ayçiçek yağı...
*1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*2 çay kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*Un

Yumurta ve şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın.Süt ve Ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Rendelenmiş havuç, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalına döküp 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine örtü kapatıp 2-3 dakika pişirin. Kalıbı sallayarak keki çıkartın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.