anasayfa resim

anasayfa resim

24 Ekim 2013 Perşembe

Peynirli Börek

 Malzemeler
*5 adet yufka
*2 su bardağı süt
*1,5 su bardağı Ayçiçek yağı
*1 adet yumurta...
*200 gr beyaz peynir
*Maydanoz, susam 


 Süt, Ayçiçek yağı ve yumurtayı iyice çırpın. Yufkayı ortadan ikiye bölün. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan kaşıkla gezdirerek dökün. Uzun kenarına tepsi uzunluğu kadar peyniri uzunlamasına koyun. Kenarlarını katlayıp yuvarlayın. Tepsiye sıra ile dizin. Üzerine kalan süt karışımından döküp fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün. Üzerine susam serpin. 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.

Kurban eti ile annemin yaptığı kavurma çok lezzetli olmuştu..


Kızım ve oğlumun hiç hayır demeyeceği yayla çorbası yaptım. Çocuklar anneannelerinin yaptığını daha çok sevdikleri için çorbanın adı bizim evde anneanne çorbası.Ne kadar yemek yaparsam yapayım çocuklarımın gözünde anneannelerinin yemekleri daha güzel:((  Ben de artık anneanne, babaanne olunca yemeklerimi torunlarım beğenir diye umuyorum :))


Yayla Çorbası(Aneanne çorbası)
Malzemeler
*1,5 su bardağı yoğurt
*1,5 yemek kaşığı un
*1 yumurta
* 1 çay bardağı pirinç...
*Açiçek yağı, nane

 Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırptıktan sonra tencereye alın. Üzerine yaklaşık 6 su bardağı su ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. İsteğinize göre tuz ekleyin. Pirinçler yumuşamaya başladıktan sonra ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ve 1 tatlı kaşığı nane koyup ocağa alın. Nanelerin rengi değişmeye başlayınca çorbanın üzerine dökün. 1-2 dakika sonra çorbayı ocaktan alıp servis yapın. İsteğinize göre nane ile beraber pul biber de kullanabilirsiniz.

19 Ekim 2013 Cumartesi

Hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem de hediye götürebileceğiniz hoş bir sürpriz...

İrmikli ToplarMalzemeler

* su bardağı süt
*8 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket krem şanti
*Hindistan cevizi ve renkli şekerler

Süt, irmik ve şekeri tencereye koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelen kadar pişirin. Biraz ılıttıktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın, soğumaya bırakın. Muhallebiniz soğuduktan sonra elinizi ıslatarak küçük parçalar alın. Yuvarlayıp Hindistan cevizi veya renkli şekerlere batırıp servis tabağına alın. Üzerine boncukla süslediğiniz kürdanları batırın. Benim kürdanlarımı oğlum hazırladı...


Sabah kahvaltılarınız için bir alternatif sosisli patates. İsteğinize göre malzemleri çeşitlendirebilirsiniz.

Sosisli PatatesMalzemeler

*2 adet orta boy patates
*5-6 adet sosis
*Kızartmak için Ayçiçek yağı
*İsteğinize göre pul biber, karabiber
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tavada küçük küçük doğradığınız sosisleri az yağda kızartın. Kızaran patatesleri sosislerin üzerine alın. Tuz ve isteğinize göre baharat ekleyip servis tabağına alın.

Dün çocuklar patates cipsi istediler, evde de cips yoktu. Hava yağmurlu dışarı çıkmayalım dedik. Çocuklarla beraber patates cipsimizi yaptık.

 Patates Cipsi
Malzemeler

*3 adet patates
*Kızartmak için Ayçiçek yağı
*Tuz, isterseniz pul biber...

 Patatesleri soyup yıkadıktan sonra havlu ile kurulayın. Soyma bıçağı ile ince ince dilimleyin. Soyma bıçağınız yoksa en keskin bıçağınız ile ince dilimleyebilirsiniz. Rendenizin ince dilimleme bıçağı varsa onunla da yapabilirsiniz. Kızgın yağa dilimleri tek tek atarak kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp yağını süzdürün. Baharatlı olmasını isterseniz sıcakken üzerine baharatlar serpebilirsiniz. İsteğinize göre biraz tuz serpin. Cipsleriniz hazır..