anasayfa resim

anasayfa resim

10 Ocak 2016 Pazar


Geçen hafta bol pastalı geçti.. Haftanın kapanışını Arda Doğan için Korsan pasta ile kapattım. Çok severek çalıştığım bir pasta oldu.

1 Ocak 2016 Cuma

Kursta arkadaşlarla beraber yaptığımız yeniyıl pastamız..



Yılbaşında değişik bir pasta olsun dedim, kütük pasta yaptım.. Pastının süsleme aşamasında Nehir başımdan ayrılmadı, kenarlardaki çakıl taşlarını o yerleştirdi. Akşam pastamızı keyifle yedik.. Yapımı çok kolay, ama gösterişli bir pasta..

Kütük pasta
Pandispanya Malzemeleri
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1/3 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Ara kreması
*2,5 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı un
*1,5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için
*200 ml krema
*200 gr bitter çikolata(100 gr sütlü, 100 gr bitter kullandım)

Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Süt ekleyin. Un, Kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamuru dökün. Spatula ile düzeltin. 170 derece fırında pişirin. Fırıdan çıkınca ilk sıcağı geçince kağıt ile beraber rulo yapın, soğumaya brakın.

Pandispanyayı fırına verince iç krema malzemelerini vanilya ve tereyağ hariç tencereye alın. karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyin. Ben tereyağı eklemedim, daha hafif oluyor. Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıstın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatanın üzerine dökün karıştırarak eritin. Soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp kağıdı çıkarın. Arasına kremayı sürün. İsterseniz arasına muz koyabilirsiniz. Benim oğlum muz yemediğinden ben parça çikolata ve çikolata kaplı fıstık koydum. Rulo yapın. Kenardan bir parça kesip yanına koyun. Üzerini çikolata kaplayın. Buzdolabına koyun. Biraz soğuduktan sonra atalla çizikler yapın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 


2015 yılı hem benim için hem de ülkemiz için zorlu bir yıldı. 2016 yılı tüm ülkemiz için huzur, mutluluk ve sağlıkla geçsin.. Dün eşim kızımla markete gitmek için evden çıktı , biraz geciktiler. Eve geldiklerinde beni güzel bir süpriz bekliyordu. Uzun zamandan beri hamur yoğurma makinası alma istiyordum ama karar verememiştim. Bana Tefal Mutfak şefini yılbaşı hediyesi almışlar.. Çok mutlu oldum.. Bugün sabah hemen makinamı test etmek istedim. Güzel bir kek yaptık. Tabi oğlum benden meraklıydı , nasıl çalışıyor, parçaları nasıl takılıyor hepsni öğrendi.. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni makinamla güzel pastalar, börekler, ekmekler yaparım..

17 Aralık 2015 Perşembe

Tam da kış mevsimine göre bir kek, portakallı kek.. hem kek hem de portakal suyu şerbetli tatlı..

Portakallı Kek
Malzemeler
*3 yumurta
*1,5 subardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tocu
*1 paket vanilya
*Un
Üzeri için
*2 bardak portakal suyu
*1 portakal kabuğu rendesi
*5 yemek kaşığı şeker

Yumurta ve şekeri çırpın. Portaal suyu, portakal kabuğu rendesi ve ayçiçek yağını ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba hamuru dökün. 180 derece fırında pişirin. Keki fırına verince şerbet malzemelerini tencereye alın. kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Fırından çıkan kekin üzerine eşit bir şekilde dökün.
Kışın en sevdiğim tatlılardan birisi kabak tatlısı.. Kabak tatlısı ile farklı ne yapabilirim diye düşünürken hem yulaflı bisküvi hem muhallebi ile birleştirip bu pastayı yaptım. Kalan kabak tatlınızı da değerlendirebileceğiniz harika bir tatlı oldu.
Kabaklı Pasta
Malzemeler
*1 kg kabak
*1 su bardağı şeker
Tabanı için
*2 paket yulaflı bisküvi
*100 gr tereyağı
Muhallebi için
*1 lt süt
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paet vanilya
Üzeri için
*1 su bardağı dövülmüş ceviz


Kabakları tencereye alın üzerine şekeri dökün kapağını kapatıp 3-4 saat bekletin. vaktiniz yoksa üzerine 1/2 su bardağı su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yulaflı bisküvileri iyice
ezin. erimiz tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Dikkatlice yulaflı bisküvinin üzerine dökün. Kabakarı çatalla ezip muhallebinin üzerine dökün. Cevizleri de üzerine dökün. En az 3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.


8 Aralık 2015 Salı



Yılbaşı hazırlıkları başladı.. İsteyene pasta, isteyene kurabiye zevkinize kalmış..
Pasta ve kurabiye siparişleri için www.busepasta.com adresini ziyaret edebilirsiniz..