Kabaklı Pasta
Malzemeler
*1 kg kabak
*1 su bardağı şeker
Tabanı için
*2 paket yulaflı bisküvi
*100 gr tereyağı
Muhallebi için
*1 lt süt
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paet vanilya
Üzeri için
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
Kabakları tencereye alın üzerine şekeri dökün kapağını kapatıp 3-4 saat bekletin. vaktiniz yoksa üzerine 1/2 su bardağı su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yulaflı bisküvileri iyice
ezin. erimiz tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Dikkatlice yulaflı bisküvinin üzerine dökün. Kabakarı çatalla ezip muhallebinin üzerine dökün. Cevizleri de üzerine dökün. En az 3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder