anasayfa resim

anasayfa resim

1 Ocak 2016 Cuma




Yılbaşında değişik bir pasta olsun dedim, kütük pasta yaptım.. Pastının süsleme aşamasında Nehir başımdan ayrılmadı, kenarlardaki çakıl taşlarını o yerleştirdi. Akşam pastamızı keyifle yedik.. Yapımı çok kolay, ama gösterişli bir pasta..

Kütük pasta
Pandispanya Malzemeleri
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1/3 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Ara kreması
*2,5 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı un
*1,5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için
*200 ml krema
*200 gr bitter çikolata(100 gr sütlü, 100 gr bitter kullandım)

Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Süt ekleyin. Un, Kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamuru dökün. Spatula ile düzeltin. 170 derece fırında pişirin. Fırıdan çıkınca ilk sıcağı geçince kağıt ile beraber rulo yapın, soğumaya brakın.

Pandispanyayı fırına verince iç krema malzemelerini vanilya ve tereyağ hariç tencereye alın. karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyin. Ben tereyağı eklemedim, daha hafif oluyor. Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıstın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatanın üzerine dökün karıştırarak eritin. Soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp kağıdı çıkarın. Arasına kremayı sürün. İsterseniz arasına muz koyabilirsiniz. Benim oğlum muz yemediğinden ben parça çikolata ve çikolata kaplı fıstık koydum. Rulo yapın. Kenardan bir parça kesip yanına koyun. Üzerini çikolata kaplayın. Buzdolabına koyun. Biraz soğuduktan sonra atalla çizikler yapın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder