anasayfa resim

anasayfa resim

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Bu akşam yurtdışından misafirlerimiz için kızımla beraber hazırladık masamızı.


Yaprak sarması, bulgur köftesi, zeytinyağlı taze fasulye, salata, tarhana çorbası, mantarlı tavuk sote, pilav, revani ve komşumuzun yaptığı çiğ köftemiz vardı.



Bulgur Köftesi

Malzemeler

*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı un
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber

Sosu için malzemeler

*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Ayçiçek yağı
*Maydanoz

Bulguru bir kabın içerisine alıp üzerine sıcak suyu dökün. Üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Baharat dışındaki malzemeleri koyup yoğurun. Baharatlarını ekleyip biraz daha yoğurun. Elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın. Elinize yapışmaması için elinizi arada ıslatın. Kaynayan suya biraz tuz ilave edip köfteleri içine atın. Köfteler piştikten sonra çıkarın.
Rendelenmiş domatese 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ekleyerek kavurun. İnce dilimlenmiş sarımsak ve diğer baharatları ekleyip domates suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edin. Köftelerin üzerine döküp ezmeden karıştırın. Servise hazırdır.





Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler

*1/2 kg taze fasulye
*2 havuç
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 baş kuru soğan
*3-4 domates
*1 su bardağı kaynar su
*1 tatlı kaşığı tuz

Fasulyeleri kılçıklarını ayıklayıp yıkayın, dilimleyin. Havuçları da kabuklarını ince kazıyıp dilimleyin. Soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağını tencereye alıp soğanları üzerine koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun. Domatesleri rendeleyip ilave edin. Fasulyeleri koyun biraz kavurun.Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatın pişmeye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına alıp soğuk servis yapın.



10 Temmuz 2013 Çarşamba

Reçel mevsimi başladı, yazın en güzel meyvelerinden kolayca reçeller yapabiliriz. Ben kayısı reçeli yaparak başladım. Çok lezzetli oldu. Kaysılar da yazlığın bahçesinden olunca tamamen organik reçel yapmış oldum.





13 Haziran 2013 Perşembe



Semiz Otlu Mercimek Salatası:

Malzemeler:

*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 demet semiz otu
*1 soğan
*2 havuç
*200 gr  beyaz peynir
*zeytinyağı, limon

Mercimekleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyun, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Çok pişirirseniz kabukları soyulacağından çok pişirmemeye dikkat edin. Semizotlarını yıkayıp iri soğrayın. Soğanları halka doğrayın. Havuçları uzun uzun doğrayıp tavada çok az zeytinyağı ile kızartın. Beyaz peynirleri küp doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırıp servis yapın.




Etimek Salatası

Malzemeler:

*1 paket Etimek
*1 demet maydanoz
*1 demet dereotu
*1 küçük kutu mısır
*Kornişon küp doğranmış
* Közlenmiş kırmızı biber
*Rendelenmiş havuç ....
*2 bardak yoğurt
*Mayonez

Etimekleri borcam tepsiye dizin.Yoğurt ve mayonezi karıştırın. İsterseniz içerisine sarımsak ezip koyabilirsiniz. Etimeklerin üzerine dökün.Üzerine sırayla malzemeleri dizin. İsteğinize göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.






Yazın çok sevilen bol vitaminli bir tatlı yaptım. Çilek soslu muhallebi.

Çilek Soslu Muhallebi

Malzemeler:

Muhallebi için;

*1 lt süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*3 kahve fincanı un
*3,5 kaşık nişasta
*1 paket vanilya

Sos  için;

*1 kg çile
*3 kaşık nişasta
*1 su bardağı toz şeker

Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte karıştırarak pişirin. 1 paket vanilyayı ilave edip ocağı kapatın. Islatılmış borcama döküp soğumaya bırakın. İyice yıkanmış çileği iyice ezin. İçerisine nişasta ve tozşekeri ilave edin. Ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Ilınmış olan muhallebinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.4-5 saat bekledikten sonra dilimleyip servis yapın.




Bugün kardeşimin evinde Deniz'in arkadaşlarının anneleri ile beraberdik. Elbirliği ile güzel bir masa hazırladık.Hepimizin ellerine sağlık.