anasayfa resim

anasayfa resim

29 Ekim 2013 Salı

Gülnazcığım bugüne özel kuru patlıcan ve biber dolması yapmıştı..

Ayvalı Kurabiye

 Malzemeler

*200 gr margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı Ayçiçek yağı
*3 yemek kaşığı yoğurt...
*5 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya bardağı un
*4-4,5 su
İç malzemeleri
*2 adet ayva, rendelenmiş
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı su
*1 tatlı kaşığı tarçın
Ayvaları soyup rendeleyin.Üzerine şeker ve suyu ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tarçını ekleyip karıştırın.Ben daha önce yapmış olduğum ayva marmelatının içerisine tarçın ekleyerek kullandım.
Hamur için bütün malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp çay bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Hamurun birisinin üzerine ayva karışımından koyun diğer hamurun üzerine bıçakla artı şeklinde hafif kesip iç malzemesini koyduğunuz hamurun üzerine kapatın. Kenarlarını çatal ile bastırarak şekil verin.180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri eleyin.

İyi ki doğdun BARTU KAAN , herşey gönlünce olsun. Bugün arkadaşım Gülnaz'ın 2.oğlu Bartu'nun doğum günündeydik. Çok güzel bir gün yaşadık, herşey nefis olmuştu. Elbirliği ile güzel bir masa hazırladık. Beyefendinin pastası da tam doğumgünü temasındaydı, hediye paketleri, pasta, içecekler.

27 Ekim 2013 Pazar



Yalancı Sarıyer Böreği
 
Malzemeler

* 12 adet milföy hamuru
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 adet yumurta sarısı...
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
*Tuz, karabiber
Tavaya Ayçiçek yağını koyup kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekince küçük doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyin, ocaktan alın. 2 adet milföy hamurunu uzunlamasına yanyana koyup merdane ile inceltin. İç harından koyup kısa kenarını içine katlayıp uzun tarafını rulo şeklinde sarı tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece fırın 20-25 dakika pişirin.

Bankadan ayrıldıktan sonra sanırım biraz rahatlıktan kilo alınca artık rejime başlamanın zamanı geldi artık.Artık kendime bol bol salata hazırlamam gerekiyor.Hazırladığım salataları da sizlerle paylaşacağım.Bugün kıvırcık, roka, domates, salatalık, maydanoz, dereotu ve mısırla güzel bir salata hazırladım. Üzerine bolca limon sıktım.... Çok da güzeldi...Kendimi motive etmeliyim ki devam edebileyim :))

Misafirleriniz için pratik hazırlayabileceğiniz hem görüntüsü güzel hem de lezzetli fırın köfte..


Fırında Köfte
Malzemeler

* 300 gr az yağlı kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 dilim bayat ekmek içi
*1 yumurta...
*2 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*3 adet patates
*1 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı 
*Tuz, karabiberi pul biber

1 adet kuru soğanı soyup ince rendeleyin. Üzerine kıyma, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber isteğinize göre pul biber ekleyip köfteyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp alinizle bastırarak yuvarlak köfteler yapın. Patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Biberleri uzun uzun kesin. Yuvarlak bir borcama bir köfte bir patates olacak şekilde dizin. Ortaya ben bir soğanı soyup bütün koydum. Uzun kesilmiş biberleri köftelerin üzerine dizin. Bir kaseye 1 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ve 1 çay bardağı su koyup karıştırın, köftelerin üzerine dökün. Üzerine alüminyum folya kaplayıp 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sonra üzerindeki folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. Servise hazırdır.