anasayfa resim

anasayfa resim

15 Kasım 2014 Cumartesi



 
Ahşap boyama ilk ürünlerimi yaptım.. Tepsi ve ekmek sepeti.. Rengi de tam benim rengim pembe... Arkadaşlarım hep bana takılırlar senin her şeyinde çiçek böcek var diye.. Tepsi de aynen dedikleri gibi çiçekli oldu.. Pembeler, lilalar, kırmızılar benim renklerim..

13 Kasım 2014 Perşembe

 

 
Muharrem ayının başından beri aşure yapmayı istiyordum. Ancak işlerimin yoğunluğundan bir türlü fırsat bulamamıştım.. En sonunda önceki akşam artık aşureyi yapacağım dedim.. Buğday, nohut ve fasulyeyi bir gün önceden ıslattım.. Hazırlıkları yaptım.. Dün de saat 17:30 gibi eve gelip aşureye başladım.. Saat 20:00 de aşureler yenmeye hazırdı...  Sunum için birkaç çeşit kase kullandım, herkes istediğini yesin diye düşündüm..








 
Aşure
 
Malzemeler:
 
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasülye
*1/2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı küp doğranmış kayısı
 
Üzeri için:
*Hindistan cevizi
*Toz tarçın
*Badem
*Ceviz
*Fındık
*Nar
 
Bir gün önceden buğday, nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Buğdayı iyice yıkayıp geniş bir tencereye alıp yaklaşık3,5 lt su ekleyin. Ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin. Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı düdüklüde kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirin. 1 saat pişen buğdaya pirinç ve çubuk tarçını ekleyin. 2 bardak kaynar su ilave edin. Tencerenin başından ayrılmayın dibi tutabilir.. 30 dakika daha piştikten sonra çubuk tarçını çıkarıp nohut ve fasulyeyi ekleyin.. Karıştırmaya devam edin.. Şeker , yıkanmış kuru üzüm ve küp doğranmış kuru kayısıyı ekleyin.. Gerekirse bir bardak daha su ilave edebilirsiniz.. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.. Sıcak sıcak kaselere servis yapın.. Bir saat aşureler ılınsın.. Daha sonra üzerini süsleyin.. Ben bir kasenin üzerine mandalina ile süsledim ve çok lezzetli oldu.. Siz de istediğiniz meyveleri süslemek için kullanabilirsiniz, tamamen zevkinize kalmış..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

9 Kasım 2014 Pazar

Dün akşam balık günümüzdü.. Bizim evde hamsi mısır unuyla çıtır çıtır sevilir.. Dün akşam bir tavalık hamsiyi fırında buğulama yapalım dedim.. Çocukların pek ilgisini çekmese de eşim, annem, kardeşim ve ben çok beğendik.. Yapımı da çok pratik..

Hamsi Buğulama

Malzemeler
*1/2 kg temizlenmiş hamsi
*2 adet kuru goğan
*4-5 diş sarımsak
*1 limon
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*1/2 çay bardağı su
*Maydanoz

Hamsileri güzelce temizledikten sonra süzgeçe alıp beklemeye bırakın.. Kuru soğanları halka halka doğrayıp yağlanmış borcama dizin. Aralarına sarımsakları ekleyin.. Süzülmüş hamsileri soğanların üzerine dizin.. Üzerine dilimlenmiş limonları dizi.. Zeytinyağı ve suyu da ekleyip 180 derece ısıtılmış fırına alın. Yaklaşık 40 dakika pişirin...

4 Kasım 2014 Salı

Oğlumun en sevdiği yiyecek çikolata, bol çikolata.. En favori pastası içinde parça çikolatası olan , çikolata kremalı pasta.. Dün akşam eve gidince yemeğe kadar yarım saat vaktimiz vardı.. Hadi Barış beraber pasta yapalım dedim.. Çikolatalı mı diye sordu... Evet cevabını alınca koşarak mutfağa geldi.. Evde genelde acil durumlar için pasta tabanı bulunduruyorum.. Uno çikolata parçalı pastatabanı da yapmaya başlamış, çok sevindik.. Pastayı şekerli sıcak su ile ıslattık.. Dr Oetker pasta kremasını hazırladık.. Alt pastanın üzerine kremanın yarısını döküp düzelttik.. Fıstıklı çikolata ve damla çikolata serpiştirdik.. Pastanın ikinci katını koyup kalan kremayı üzerine döktük.. Düzelttik , üzerine renkli şekerler serpiştirdik... Buzdolabında yemek yiyene kadar bekledi.. Oğlum iki dilim yedi, haketmişti...

3 Kasım 2014 Pazartesi

 
Kasım ayının ilk pazartesinde herkese güzel bir gün diliyorum. Sonbahar demek biraz hüzün, biraz burukluk, biraz solgun renkler demek.. Aslında herşeyin bir sonu olduğunu hatırlatırcasına ve ağaçların yemyeşil yaprakları sarardı dalları ile vedalaşmaya başladı.. Sonbaharda yağmurlu günlerinde en keyif aldığım şeyler evimde sıcacık çayımın yanına bol tarçınlı, cevizli bir dumanı tüten bir kek ve elimde güzel bir kitap.. Umarım bu Kasım ayında böyle günlerimiz bol olur..
 
Yaklaşık iki aydan beri çok yoğun, hergün çalıştığım için biraz yorgunum.. Bazen karamsarlık, bazen ümitsizlik, bazen sevinçler, bazen de hayallerle geçen iki ay oldu.. Çocuklar, okul, iş derken ne elişlerine ne de mutfağa yeterince zaman ayırabildim.. Ama önümüzdeki günlerde bu geçen zamanı telafi edeceğim.. Benim için mutfak ve elişleri tabi kitaplarımı da unutmamak gerekir, en güzel terapi.. Mutfağa girdiğim anda bambaşka birisi oluyorum..
 
Yeni hobilerimden birisi de ahşap boyama.. Hep öğrenmek istemiştim, inşallah bugün kursa başlıyorum.. Hele de Selma Ablanın yaptığı güzel şeyleri gördükten sonra ben de öğrenmeliyim dedim.. Modelleri sizlerle de paylaşmak istedim. İnşallah önümüzdeki günlerde kendi yaptığım el emeklerimi de paylaşırım..
 




2 Kasım 2014 Pazar

 
 Bu yıl bizim için bütün günler saat 07:00 de başlıyor.. Bazı günler çok zorlansak da günlerimizi dolu dolu yaşayabiliyoruz.. Bu güzel pazar gününde saat 10:00 da kahvaltımızı yapmış, kahvelerimizi yudumluyorduk.. Kahveler güzel fincanlarda içilince daha bir güzel oluyor.. Hele de yanınızda kahvenizi karşılıklı içebileceğiniz sevdikleriniz varsa dünyanın en şanslı insanı sayılırsınız..  
 

 Bugün öğlene kadar evdeydim, sonra 3 saat işyerindeydim. Sonra kızımla alışverişe gittik, yemek yedik.. Eve geldikten sonra meyve keyfi yapalım dedik.. Hem çok şık hem de çok lezzetli oldu.. Elma, armut, kivi, muz küçük küçük dilimledik.. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritip meyvelerin üzerine döktük.. Hepimiz tadına bayıldık..
Tabi çaysız olmaz... Akşam çayımızı da içtik.. Şimdi sıra kitap okumada.. Hepimiz ellerimize kitaplarımız aldık okuma köşelerimize çekildik.. Herkese iyi geceler...

1 Kasım 2014 Cumartesi

 
 
29 Ekim arkadaşımın oğlu Bartu Kaan'ın 2. yaşgünüydü.. Her şey çok güzel hazırlanmıştı, çok lezzetliydi.. İyi Ki doğdun Bartu Kaan, inşallah ömür boyu annen, baban, kardeşin ve tüm sevdiklerinle sağlıklı, mutlu olursun.. 
 
Olmazsa olmazımız Kuru Biber, patlıcan dolması ve yaprak sarması.. Gülnazcığımın kayınvalidesinin ellerine sağlık..
 

Hem çok hafif, hem de çok lezzetli cevizli şehriye salatası..
 
 
Cevizli Şehriye Salatası
 
Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış şehriye
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 kase yoğurt(isteğinize göre sarımsaklı olabilir)
*3 yemek kaşığı mayonez
*1/2 su bardağı mısır
*4-5 adet küçük doğranmış kornişon turşu
*Dere otu ince doğranmış
 
Dere otu dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyin.. 
 

 

Hem görüntüsü hem tadı süper olan kumpirler... 
 

 
Tek lokmalık içerisinde sürpriz lokumlu kurabiyeler..
 
 
Lokumlu Kurabiye
 
Malzemeler
*1 paket margarin
*1 paket krem şanti
*1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
*Un
*kuş lokumu (bulamazsanız büyük lokumu küçük parçalara kesip yapabilirsiniz.)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı tarçın
 
Margarin, Ayçiçek yağı, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapın.. Hamurdan küçük parçalar alıp elinizde yuvarlak yapın ortasına lokumu koyup kapatıp yuvarlayın. Tepsiye dizin.. 180 derece fırında 10 dakika pişirin, çok kızarmamasına dikkat edin.. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılımasını bekleyin. Bir kabın içerisinde pudra şekeri ve tarçını karıştırın, kurabiyeleri içerine koyun. İyice karıştırın, kurabiyelerin her tarafına pudra şekeri ve tarçın gelmesine dikkat edin.. Soğuduktan sonra servis yapın...