anasayfa resim

anasayfa resim

10 Temmuz 2015 Cuma



Ramazan pidelerinizi evde yapmaya ne dersiniz.. Hem kolay, hem ucuz, hemde temiz..

Ramazan Pidesi
Malzemeler
*1,5 su bardağı sut
*1 su bardağı su
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1/2 yemek kaşığı tuz
*Un
Üzerine sürmek için
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*susam çörek otu
Süt ve suyu ılıtın. Unu havuz yapıp ortasına malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurumuz katı olmayacak. Ele yapışacak kıvamda olacak. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin. 1 saat sonra hamuru karıştırıp tekrar üzerini kapatıp 1 saat daha bekletin. Sonra hamuru iki parçaya bölün. elinize biraz ayçiçek yağı sürerseniz hamuru şekillendirmek daha kolay olur. hamuru elinizde düzeltin, bir tencere kapağı ile yuvarlak şekli verin. elinizle karaler yapın. Fırça ile yumurta sarısı pekmez ve ayçiçek yağı karışımından sürün. Susam ve çörek otu serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Hepinize merhabalar... Ramazanın bitmesine az kala iftar davetleri, bayram hazırlıkları derken herpimiz telaşlıyız. En sevdiğim tatlılardan bir tanesi Kemalpaşa tatlısı. Hem lezzetli hem de pratik.. Biraz değişikliklerle de harika tatlılar ortaya çıkabiliyor. Bir akşam sade Kemalpaşa tatlısı yedik, ertesi akşama muhallebi ile süsledim farklı bir tatlı yedik..

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler
*1 paket kemalpaşa tatlısı
*1 lt süt
*3 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Vişneli sos için
*3 su bardağı vişne suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker

Kemalpaşa tatlısını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişrin. Kelepçeli kek kalıbının alta kemalpaşa tatlılarını yerleştirin. Muhallebiyi kemalpaşa tatlılarının üzerine dökün. Vişneli sos malzemelerini ocağa alın. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebinin üzerine dökün. En az 3 saat beklettikten sonra servis yapın.. Bu kadar kolay..

30 Haziran 2015 Salı

Bu sabah çocuklar pankek isteyince iş başa düştü.. Aslında benim yaptığım akıtmayı biraz daha koyu kıvamlı yapıp küçük küçük yapınca adı pankek oluyor. Üzerine bal, nutella, tahin pekmez ile harika oluyor..

Pankek
Malzemeler
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip çırpmaya devam edin. Teflon tavayı ocağa alıp ısıtın. Yemek kaşığı ile tavaya hamurdan koyun. Kızaranları ters çevirip arklarını da kızartın. Bu kadar kolay, afiyet olsun.

Muhallebili kadayıfı bir de tart kalıbında denedim, çok da güzel oldu.. Alt kat komşum (kendisi kardeşim olur )ile afiyetle yedik. Uzaktaki komşuları da bekleriz..

Muhallebili Kadayıf
Malzemeler
*300 gr yaş kadayıf
*5 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebi için
*1 lt süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 kutu 200 ml krema

Kadayıf şeker ve yağ ile karıştırılır. Yağlanmış tart kalıbına bastırarak yeşleştirilir. 200 derece fırında pişirilir. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeler tencereye alınır. Karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldıktan 5 dakika sonra krema eklenir mikserle çırpılır. Servis tabağına alınan kadayıfın ortasına muhallebi dökülür. Soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır.

Hem çocukların hem de büyüklerin keyifle yediği Aykek iftardan sonra çayın yanında.. Yapılışı çok kolay tadı ve görüntüsü çok kolay.. 

20 Haziran 2015 Cumartesi


Bu pembe pastamızı da çok özel insanlar için yaptım.. Pandispanyası kakaolu, içerisi ganaj çikolatalı ve bol çikolata kaplı fıstıklı..

19 Haziran 2015 Cuma


Sünnet sezonu başladı.. Gelen konuklarınıza dağıtmak için çok güzel bir hediye, sünnet kurabiyeleri...