anasayfa resim

anasayfa resim

14 Eylül 2013 Cumartesi





Çok güzel, lezzetli ve hafif bir tatlı muhallebili kadayıf. Özellikle bayramlarda çok yaptığım bir tatlı.

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:
*300 gr tel kadayıf
*125 gr tereyağ
*1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
*6 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*4 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 paket krema

Kadayıfları 1 saat kadar buzlukta bekletip çıkarın. Elinizle iyice küçük parçalara ayırın. Geniş bir tencerenin içerisinde yağ ile beraber rengi değişene kadar kavurun. Üzerine dövülmüş ceviz ve şekeri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Yarısını dikdörtgen bir borcamın içine serin. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 5-6 dakika çırpın. Sonra içerisine kremayı ekleyip biraz daha çırpın. Muhallebiyi borcama serdiğiniz kadayıfların üzerine dökün. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder