anasayfa resim

anasayfa resim

25 Kasım 2013 Pazartesi



Geçen hafta cuma günü Rahmetli babacığımın için okutacağımız mevlüt aşure gününe denk geldiği için annemle beraber gelen misafirlerimize ikram etmek için aşure yaptık. Hocamız çok güzel dualar okudu, Allah kabul etsin inşallah. Aşurelerimiz çok lezzetli oldu, gelen konuklar çok beğendi. Evimizin bereketi, paylaşma duygusu için mutlaka aşure yapın, komşularınızla sevdiklerinizle paylaşın.

Aşure

Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1/2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 portakal kabuğu küp doğranmış
*100 gr kuru üzüm
*100 gr kuru kayısı
*1/2 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı ceviz
*Tarçın
*Hindistan cevizi
*Nar

Bir gün önceden nohut, fasulye ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Nohut ve fasulyeyi düdüklü tencerede ayrı ayrı 10 ar dakika haşlayıp suyunu süzün. Buğdayı yıkadıktan sonra büyük bir tencereye alıp üzerine yaklaşık 2 litre sıcak su ekleyin. Karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika daha pişirin.  Karıştırmazsanız tencerenin dibi tutabilir, dikkat edin. Kuru kayısıları küçük küçük doğrayın, üzümleri ve küp doğranmış portakal kabuklarını da ekleyip iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alın. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Buğdaylar iyice piştikten sonra haşlanmış nohut ve fasulyeyi ilave edin. 5 dakika kadar beraber pişirin. Islattığınız pirinçleri süzüp tencereye alın.  Üzüm ve kaysıları ilave edin.5 dakika daha pişirdikten sonra buğdaylar iyice özleşecektir. Sütü ekleyin. Şeker ve tuzu ilave edin. Bu arada malzemeleri ekledikçe kıvamı koyulaşabilir, kaynar su bulundurun, gerektikçe tencereye ekleyin. Fındığı isterseniz içerisine ekleyebilirsiniz. Ben üzerinde daha çok seviyorum. Pişen aşureyi kaselere paylaştırın. Biraz soğuduktan sonra üzerini, fındık, ceviz, tarçın, Hindistan cevizi ve nar ile istediğiniz gibi süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder