anasayfa resim

anasayfa resim

6 Haziran 2017 Salı

 
Ramazanın gülü Güllaç olmadan olmaz :) Güllaç çok sevdiğim tatlılardan birisi, her seferinde biraz farklılıkla yapıyorum. Görünüşü çok havalı yapımı çok kolay bir tatlı..

Çilekli Güllaç
Malzemeler
6 yaprak güllaç
1 lt süt
1 su bardağı şeker
Süslemek çin çilek , file badem, fıstık

Sütü ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Ilınana kadar bekleyin. Bir tepsiye önce bir yaprak güllaç koyun, üzerine ir kepçe sütü her tarafına dökün. 3. güllaçta araya badem serpiştirin. Diğer güllaçları da yerleştirin. Kalan sütü de üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder