anasayfa resim

20 Haziran 2015 Cumartesi
Bu pembe pastamızı da çok özel insanlar için yaptım.. Pandispanyası kakaolu, içerisi ganaj çikolatalı ve bol çikolata kaplı fıstıklı..
19 Haziran 2015 Cuma
Sünnet sezonu başladı.. Gelen konuklarınıza dağıtmak için çok güzel bir hediye, sünnet kurabiyeleri...
Herkese hayırlı ramazanlar, bereketli iftarlar, sahurlar.. İftara ne yapsam diye düşünürseniz kolay bir tarifimiz var.. Müsait olduğunuz zamanda yufkaları sarıp buzluğa atarsanız istediğiniz zaman çıkarıp pratik bir yemek yapabilirsiniz..
Kozalak Mantı
Malzemeler
*3 adet yufka
*200 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*2 yeşil biber
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 yemek kaşığı salça
*Yoğurt
*Kızartmak için ayçiçek yağı
Yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen kesin. Bir yufkayı 24 parçaya bölün. Kestiğiniz parçaları geniş kenardan başlayarak sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda yufkaları kızartın. Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın. Küçük bir tencereye 2 kaşık ayçiçek yağı ve soğan biberi alıp ocağa koyun. Kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Yoğurtu bir kasenin içerisinde karıştırın. İsterseniz içerisine 2 adet ezilmiş sarımsak koyabilirsiniz. Kozalak mantıları servis tabağına dizin. Üzerine yoğurt dökün. Üzerine kıymalı sosu döküp servis yapın.
Kozalak Mantı
Malzemeler
*3 adet yufka
*200 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*2 yeşil biber
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 yemek kaşığı salça
*Yoğurt
*Kızartmak için ayçiçek yağı
Yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen kesin. Bir yufkayı 24 parçaya bölün. Kestiğiniz parçaları geniş kenardan başlayarak sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda yufkaları kızartın. Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın. Küçük bir tencereye 2 kaşık ayçiçek yağı ve soğan biberi alıp ocağa koyun. Kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Yoğurtu bir kasenin içerisinde karıştırın. İsterseniz içerisine 2 adet ezilmiş sarımsak koyabilirsiniz. Kozalak mantıları servis tabağına dizin. Üzerine yoğurt dökün. Üzerine kıymalı sosu döküp servis yapın.
23 Mayıs 2015 Cumartesi
Bu tart kek olayını çok sevdim.. Yeni kalıpla keki şekillendirmek çok kolay... Tam da çilek sezonunda çilekli bir tart kek yaptım... Evdekiler bayram ettiler...
Çilekli Tart Kek
Keki için
*2 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı süt
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* 1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Un
*2 yemek kaşığı kakao
Çikolata Kreması
*1 paket krema (200 gr)
*200 gr çikolata
Üzeri için
*Çilek
*Krem şanti
Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu , kakao ve vanilyayı ekleyip normal kek hamuru elde edin. Yağlanmış tart kalıbına hamuru dökün. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kalıbı dikktli bir şekilde ters çevirip keki çıkrtın ve soğumaya bırakın.Kremayı tencereye alıp ısıtın, kaynamadan ocaktan alın. Çikolataları kremaya ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra kekin ortasındaki çukur kısma dökün. Krem şantiyi paketteki gibi hazırlayıp keki süsleyin. Çileklerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...
29 Mart 2015 Pazar
Haftasonu için hafif, lezzetli deal bir tarif.. Meyveli Tart Kek.. Yeni aldığım tart kalıbını farklı amaçlar için kullanmaya devam.. Kim düşündüyse çok iyi düşünmüş, diğer kalıplarda hamuru ayarlamak, ortası çukur olsun diye fasulye koy, bunların hiçbirisini yapmanıza gerek yok. Kek hamurunu hazırlayıp kalıba dökün, piştikten sonra ters çevirin. Ortasına istediğiniz kremayı döküp süsleyin. Bu kadar basit..
Meyveli Tart Kek
Malzemeler
*2 yumurta
*1/2 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
*1/2 su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Un
Kreması için
*2,5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı nişastaa
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 paket vanilya
Üzeri için
*Krem şanti
*Muz
*Kivi
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın, sonra süt ve ayçiçek yağını ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpın.. Yağlanmış tart kalıbına dökün. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalıpta 3-4 dakika bekleyip servis tabağına ters çevirin. Krema için malzemeleri tencereye alın. karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi 2-3 dakika arada karıştırarak bekletin. Muhallebiyi kekin üzerine döküp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şanti ve meyvelerle süsleyin.
Meyveli Tart Kek
Malzemeler
*2 yumurta
*1/2 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
*1/2 su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Un
Kreması için
*2,5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı nişastaa
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 paket vanilya
Üzeri için
*Krem şanti
*Muz
*Kivi
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın, sonra süt ve ayçiçek yağını ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpın.. Yağlanmış tart kalıbına dökün. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalıpta 3-4 dakika bekleyip servis tabağına ters çevirin. Krema için malzemeleri tencereye alın. karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi 2-3 dakika arada karıştırarak bekletin. Muhallebiyi kekin üzerine döküp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şanti ve meyvelerle süsleyin.
28 Mart 2015 Cumartesi
Patates salatası en sevdiklerimden birisidir.. Herksein yaptığı salata da farklı olur.. Patatesle yapılabilecek o kadar çok tarif varki.. Evde patates olmadığı zaman sanki yiyecek birşey yokmuş gibi gelir.. Bende bu sefer patates salatamı tart kalıbında yapıp yoğurtla süsledim.. Tarifini hemen paylaşalaım..
Tart kalıbında Patates Salatası
Malzemeler
*6-7 adet küçük boy patates
*5-6 adet havuç
*1 su bardağı yoğurt
*Maydanoz, dereotu
*Baharatlar
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Havuçları rendeleyip çok az zeytinyağı ile tavada biraz kavurun. Patatesleri ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotu ile karıştırn. baharatları ve tuzu ilave edin. Ortası kabarık tart kalıbına streç film serin, patatesi bastırarak kalıba yerleştirin. Servis tabağına ters çevirerek alın. Ortasına havuçları koyun. Yoğurdunuza isterseniz biraz mayanoz ilave edebilirsiniz. Havuçların üzerine yoğurtu dökün. kenarlarını maydanoz ile süsleyin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)