anasayfa resim

anasayfa resim

30 Haziran 2015 Salı

Bu sabah çocuklar pankek isteyince iş başa düştü.. Aslında benim yaptığım akıtmayı biraz daha koyu kıvamlı yapıp küçük küçük yapınca adı pankek oluyor. Üzerine bal, nutella, tahin pekmez ile harika oluyor..

Pankek
Malzemeler
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2,5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip çırpmaya devam edin. Teflon tavayı ocağa alıp ısıtın. Yemek kaşığı ile tavaya hamurdan koyun. Kızaranları ters çevirip arklarını da kızartın. Bu kadar kolay, afiyet olsun.

Muhallebili kadayıfı bir de tart kalıbında denedim, çok da güzel oldu.. Alt kat komşum (kendisi kardeşim olur )ile afiyetle yedik. Uzaktaki komşuları da bekleriz..

Muhallebili Kadayıf
Malzemeler
*300 gr yaş kadayıf
*5 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebi için
*1 lt süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 kutu 200 ml krema

Kadayıf şeker ve yağ ile karıştırılır. Yağlanmış tart kalıbına bastırarak yeşleştirilir. 200 derece fırında pişirilir. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeler tencereye alınır. Karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldıktan 5 dakika sonra krema eklenir mikserle çırpılır. Servis tabağına alınan kadayıfın ortasına muhallebi dökülür. Soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır.

Hem çocukların hem de büyüklerin keyifle yediği Aykek iftardan sonra çayın yanında.. Yapılışı çok kolay tadı ve görüntüsü çok kolay.. 

20 Haziran 2015 Cumartesi


Bu pembe pastamızı da çok özel insanlar için yaptım.. Pandispanyası kakaolu, içerisi ganaj çikolatalı ve bol çikolata kaplı fıstıklı..

19 Haziran 2015 Cuma


Sünnet sezonu başladı.. Gelen konuklarınıza dağıtmak için çok güzel bir hediye, sünnet kurabiyeleri...
Herkese hayırlı ramazanlar, bereketli iftarlar, sahurlar.. İftara ne yapsam diye düşünürseniz kolay bir tarifimiz var.. Müsait olduğunuz zamanda yufkaları sarıp buzluğa atarsanız istediğiniz zaman çıkarıp pratik bir yemek yapabilirsiniz..

Kozalak Mantı

Malzemeler
*3 adet yufka
*200 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*2 yeşil biber
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*1 yemek kaşığı salça
*Yoğurt
*Kızartmak için ayçiçek yağı

Yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen kesin. Bir yufkayı 24 parçaya bölün. Kestiğiniz parçaları geniş kenardan başlayarak sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda yufkaları kızartın. Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayın. Küçük bir tencereye 2 kaşık ayçiçek yağı ve soğan biberi alıp ocağa koyun. Kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Yoğurtu bir kasenin içerisinde karıştırın. İsterseniz içerisine 2 adet ezilmiş sarımsak koyabilirsiniz. Kozalak mantıları servis tabağına dizin. Üzerine yoğurt dökün. Üzerine kıymalı sosu döküp servis yapın.

23 Mayıs 2015 Cumartesi


 Bu tart kek olayını çok sevdim.. Yeni kalıpla keki şekillendirmek çok kolay... Tam da çilek sezonunda çilekli bir tart kek yaptım... Evdekiler bayram ettiler...

Çilekli Tart Kek
Keki için
*2 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı süt
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* 1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Un
*2 yemek kaşığı kakao

Çikolata Kreması
*1 paket krema (200 gr)
*200 gr çikolata

Üzeri için
*Çilek
*Krem şanti

Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu , kakao ve vanilyayı ekleyip normal kek hamuru elde edin. Yağlanmış tart kalıbına hamuru dökün. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kalıbı dikktli bir şekilde ters çevirip keki çıkrtın ve soğumaya bırakın.Kremayı tencereye alıp ısıtın, kaynamadan ocaktan alın. Çikolataları kremaya ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra kekin ortasındaki çukur kısma dökün. Krem şantiyi paketteki gibi hazırlayıp keki süsleyin. Çileklerle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...