anasayfa resim

anasayfa resim

17 Aralık 2015 Perşembe

Tam da kış mevsimine göre bir kek, portakallı kek.. hem kek hem de portakal suyu şerbetli tatlı..

Portakallı Kek
Malzemeler
*3 yumurta
*1,5 subardağı şeker
*1 su bardağı portakal suyu
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tocu
*1 paket vanilya
*Un
Üzeri için
*2 bardak portakal suyu
*1 portakal kabuğu rendesi
*5 yemek kaşığı şeker

Yumurta ve şekeri çırpın. Portaal suyu, portakal kabuğu rendesi ve ayçiçek yağını ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba hamuru dökün. 180 derece fırında pişirin. Keki fırına verince şerbet malzemelerini tencereye alın. kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Fırından çıkan kekin üzerine eşit bir şekilde dökün.
Kışın en sevdiğim tatlılardan birisi kabak tatlısı.. Kabak tatlısı ile farklı ne yapabilirim diye düşünürken hem yulaflı bisküvi hem muhallebi ile birleştirip bu pastayı yaptım. Kalan kabak tatlınızı da değerlendirebileceğiniz harika bir tatlı oldu.
Kabaklı Pasta
Malzemeler
*1 kg kabak
*1 su bardağı şeker
Tabanı için
*2 paket yulaflı bisküvi
*100 gr tereyağı
Muhallebi için
*1 lt süt
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paet vanilya
Üzeri için
*1 su bardağı dövülmüş ceviz


Kabakları tencereye alın üzerine şekeri dökün kapağını kapatıp 3-4 saat bekletin. vaktiniz yoksa üzerine 1/2 su bardağı su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yulaflı bisküvileri iyice
ezin. erimiz tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin.Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Dikkatlice yulaflı bisküvinin üzerine dökün. Kabakarı çatalla ezip muhallebinin üzerine dökün. Cevizleri de üzerine dökün. En az 3 saat buzdolabında bekletip servis yapın.


8 Aralık 2015 Salı



Yılbaşı hazırlıkları başladı.. İsteyene pasta, isteyene kurabiye zevkinize kalmış..
Pasta ve kurabiye siparişleri için www.busepasta.com adresini ziyaret edebilirsiniz..

25 Kasım 2015 Çarşamba

24 Kasım öğretmenler günü olmasının yanında bizim için ayrı bir anlam da taşıyor. Evimizin Sarı Meleği kardeşimin doğumgünü..Hem öğretmenler gününü hem de doğumgününü papatyalı pasta ile kutladık.. İyiki doğdun Sarı Melek..



Dün çok önemli bir gündü.. Başöğretmenimizin izinden giden, aydınlık yarınlar için emek veren, ülkenin geleceğine yön veren öğretmenlerimizin günü.. Sevgili öğretmenlerimiz öğretmenler gününüz kutlu olsun..
Öğretmenler günü için yaptığım pasta ve kurabiyeler hem öğretmnelerimizi he de öğrencilerimizi çok mutlu etmiş.. Tabi onlar mutlu olunca bende mutlu oldum..
Pasta siparişlerinizi artık www.busepasta.com adresinden verebilirsiniz.

9 Kasım 2015 Pazartesi



Geçtiğimiz haftasonu benim için çok guru vericiydi. Pazar sabah kızımın okulu hazırlık sınıfları için tanışma toplantısı düzenledi. Toplantı Eresin otelde kahvaltılı yapıldı. Okullarına yeni yeni alışmaya başlayan gençlere Cağaloğlu Anadolu Lisesi rozetleri takıldı. Yavrularımızın başarıları kendi başarımızdan daha mutlu ediyor. İnşallah daha büyük başarılarını da görürüz. 
Artık tatlı yapma uyarılarına rağmen oğlumun isteği üzerine tiramisu yaptım. Yaptığım zaman herkes bayılarak yiyor. Hem çok kolay hem de lezzetli. 

Tiramisu
Malzemeler
*1 paket kedi dili bisküzi
*3,5 su barağı süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*7 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*5 yemek kaşığı labne
*1 su bardağı sıcak su
*2 tatlı kaşığı nescafe
*2 adet kesmeşeker

Süt, şeker, un ve nişastayı tencerede karıştırark muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vabilyayı ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra labneyi ilave edip mikserle çırpın. Sıcak su, nescafe ve şekeri karıştırın. Uzun borcam kek kalıbına strech serin. En alta muhallebi, nescafeye batırılmış kedi dili, tekrar muhallebi, kedidili, muhallebi ve en son kedi dili dizip buzdolabına koyun. En az 2 saat buzdolabında beklettiğiniz tatlıyı servis tabağına ters çevirin. Üzerine kakao eleyin. 

2 Kasım 2015 Pazartesi



Bunlarda geçen haftanın kurabiyeleri.. Özellikle bebekler için birşeyler hazırlamak çok zevkli..