anasayfa resim

anasayfa resim

25 Kasım 2013 Pazartesi







Tiramisu
Malzemeler
*1 adet kakaolu pandispanya
*1 su bardağı sıcak su
*2 tatlı kaşığı nescafe
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
Krema için
*4 su bardağı süt
*3 kahve fincanı un
*3 kahve fincanı toz şeker
*200 gr labne
Krema için labne hariç malzemeleri iyice çırpın, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Sıcak su ile nescafe ve şekeri karıştırın. Pandispanyanın iç yüzeylerini nescafe ile her tarafını ıslatın. Soğuyan kremanın içine labne peynirini ekleyip iyice çırpın. Kremanın yarısını alt kattaki kekin üzerine dökün. Üzerine ikinci keki kapatın. Kekin üzerine kalan kremayı da döküp düzeltin. Üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu eleyin. Buzdolabında en az  2 saat soğutup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder