anasayfa resim

anasayfa resim

26 Ağustos 2014 Salı




 
Bugünkü yemeğimiz bahçeden topladığımız kabak ve biberlerle yaptığımız kıymalı dolmalar... Daha önce hiç bu kadar lezzetlisini yememiştik.. Bu kabakları yedikten sonra daha önce yediklerimizin ne olduğunu bilemedik...
 
Kıymalı kabak ve biber dolması
 
 
Malzemeler
*2 adet kabak
*6 adet dolmalık biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
Harcı için
*250 gr kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 çay bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, kara biber, pul biber
 
Kabakları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip iyice yıkayın.. Harç için soğanları yemeklik doğrayın. Kıymayı, yıkanmış pirinci, salçayı, tuz ve baharatı ekleyin. İyice karıştırın. Kabakların ve biberlerin içlerini harçla doldurun, tencereye yerleştirin. Ağızlarını iri doğranmış domates ile kapatın. Küçük bir kabın içerisinde 1 yemek kaşığı salça, tuz ve 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağını karıştırın. Üzerine bir bardak su ekleyip karıştırın. Bu karışımı dolmaların üzerine dökün. Dolmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.. Üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz..
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder