anasayfa resim

anasayfa resim

13 Ekim 2013 Pazar


Mozaik Pasta

 Malzemeler *300 gr pötibör bisküvi
*3 yemek kaşığı margarin
*5 yemek kaşığı toz şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı süt

Margarini eritip içerisine süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Parçaladığınız pötibör bisküvilerin üzerine kakaolu karışımı döküp iyice karıştırın. İsteğinize göre içerisine ceviz veya fındık koyabilirsiniz. Stech filmi tezgahın üzerine serip karışımı ortasına dökün. Elinizle üçgen şekil verip stech filmi kapatın. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.






Elmalı Prenses Tatlısı

Malzemeler
İrmikli tatlı
*1 litre süt
*8 yemek kaşığı irmik
*10 yemek kaşığı tozşeker...
*1 yemek kaşığı margarin

İç malzemeleri
*1 adet rendelenmiş elma
*1 çay bardağı dövülmüş fındık
*1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
Çikolata sos

Rendelenmiş elma, fındık ve tarçını tavada elmalar ölene kadar karıştırarak pişirin. Tencereye yağı eritip irmiği biraz kavurun. Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kalıbın içerisine irmiğin yarısını dökün. Üzerine elmalı karışımı dökün. Üzerine kalan irmiği dökün. Buzdolabında 3 saat bekletin. Üzerine çikolata sosu döküp servis yapın.




Bunlar da sosisli kızarmış ekmekler. Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yollarından birisi. Üzerine kullanacağınız malzemeleri dilediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz.


Sosisli kızarmış Ekmekler

 Malzemeler *Bayat ekmek
*2 yumurta
*3-4 adet sosis
*100 gr beyaz peynir
*100 gr rendelemiş kaşar peyniri
*Maydanoz, dereotu

Ekmekleri fırın tepsisine dizin. Ben tost ekmeği kullandım, siz diğer ekmekten de kullanabilirsiniz. Ekmeklerin üzerine ince bir şekilde margarin sürün. Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp ekmeklerin üzerine paylaştırın. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.



Dün canım oğlum Barış'ımın doğum günüydü... Aslında doğum günü 10 Ekim ancak okul nedeni ile dün kutlamayı yaptık. Canım oğlum inşallah sağlıklı, mutlu, huzurlu, ailemizle beraber uzun bir ömrün olur....  Eski işyerimden sevdiğim arkadaşlarım da geldiler, çok güzel bir gün geçirdik.  Hepsine teşekkür ediyorum bizi yalnız bırakmadıkları için... Bugün için sevgili annemin de desteği ile güzel bir masa hazırladık.....




Havuçlu Kek


Malzemeler 

* 3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı Ayçiçek yağı...
*1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*2 çay kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*Un

Yumurta ve şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın.Süt ve Ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Rendelenmiş havuç, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalına döküp 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine örtü kapatıp 2-3 dakika pişirin. Kalıbı sallayarak keki çıkartın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.





20 Eylül 2013 Cuma


Sabah kahvaltısında veya çay saatinde afiyetle yenebilecek peynirli ekmekler. Ben tost ekmeği ile yaptım, ancak bayat ekmeğiniz varsa onunla da yapabilirsiniz.

Peynirli Ekmekler

Malzemeler
*8-10 dilim tost ekmeği veya normal ekmek
*2 yumurta
*200 gr beyaz peynir
*İsteğe göre maydanoz ve pul biber

Ekmekleri fırın tepsisine dizin, üzerine ekmek üstü margarinden ince bir tabaka sürün. Yumurta peynir karışımına isterseniz maydanoz ve pul biber ekleyerek ekmeklerin üzerine paylaştırın. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

14 Eylül 2013 Cumartesi





Çok güzel, lezzetli ve hafif bir tatlı muhallebili kadayıf. Özellikle bayramlarda çok yaptığım bir tatlı.

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:
*300 gr tel kadayıf
*125 gr tereyağ
*1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
*6 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebi için:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*4 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 paket krema

Kadayıfları 1 saat kadar buzlukta bekletip çıkarın. Elinizle iyice küçük parçalara ayırın. Geniş bir tencerenin içerisinde yağ ile beraber rengi değişene kadar kavurun. Üzerine dövülmüş ceviz ve şekeri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Yarısını dikdörtgen bir borcamın içine serin. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 5-6 dakika çırpın. Sonra içerisine kremayı ekleyip biraz daha çırpın. Muhallebiyi borcama serdiğiniz kadayıfların üzerine dökün. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Bugün tüm misafirlerimin çok beğendiği elmalı cevizli kek yaptım.

Elmalı Cevizli Kek

Malzemeler:  
*3 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı Ayçiçek yağı
*1 su bardağından bir parmak eksik süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 adet elma
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*2 çay kaşığı tarçın
*Un

Yumurta ve şekeri mikserle önce düşük devirde sonra yüksek devirde yaklaşık 2 dakika çırpın. Sonra süt ve Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek iyice çırpın. Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş elma, ceviz ve tarçını ekleyip kaşıkla çok az karıştırıp kek kalıbına dökün. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine bir havlu kapatıp 3 dakika bekleyin. Sonra kalıbı ters çevirip keki çıkartın. Bu kek tarifine elma yerine havuç da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.