anasayfa resim

anasayfa resim

9 Ekim 2014 Perşembe

Bugün kurbanımızın ciğerini pişirdim.. Aslında yanında soğan da çok güzel yakışıyor ama kızım yesin diye soğanı ayrı doğradım.. 

Arnavut Ciğeri

Malzemeler
*1/2 kg dana ciğeri (zarı soyulmuş,siniri alınmış ve küçük küçük doğranmış.)
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*1 orta boy patates
*Kızartmak için ayçiçek yağı 

Ciğerleri zedelemeden güzelce yıkayıp süzün. Havlu kağıt yardımı ile fazla suyunu alın. Bir kasede unun içerisine tun, karabiber ve pul biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışımın içerisine alıp iyice karıştırın. Faza unları alınarak kızgın yağın içerisine alın. Ara ara karıştırın, pişen ciğerleri servis tabağına alın. Ciğerler yağın üzarine çıkmaya başlayınca pişmiş demektir. Çok pişirirseniz sert olur. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Soğanları ince ince piyazlık doğrayıp tuz ile ovun.. Ciğerlerin yanında patates, soğan ve ince doğranmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder