anasayfa resim

anasayfa resim

29 Aralık 2013 Pazar



Nil Su'nun diş kurabiyeleri
Malzemeler

*1 paket margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Un...
*Beyaz ve pembe şeker hamuru

 Margarin, şeker, yumurta, kabartma tozu ve unu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açıp diş şeklindeki kalıp ile keserek tepsiye dizin. 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra beyaz şeker hamurunu merdane ile açın, diş kalıbı ile kesin, hamurun arkasına ince bir fırça ile su sürüp kurabiyenin üzerine yapıştırın. Pembe şeker hamurundan küçük bir parça alıp gül şeklini verip beyaz hamurun üzerine yapıştırın.
Devamını Gör


Cevizli Kadayıf

Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*150 gr margarin
*3 su bardağı toz şeker
*3,5 su bardağı su
*1 su bardağı dövülmüş ceviz

Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 20-25 dakika kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Margarini eritin, kadayıfları geniş bir kabın içerisine alıp margarini üzerine dökün. Elinizle iyice karıştırın, margarinin tüm kadayıflara dağılmasını sağlayın. Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye dökün, elinizle bastırarak düzeltin. Dövülmüş cevizi serpin. Kalan kadayıfı üzerine dökün, bastırarak düzeltin. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekleyip şerbeti dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.


28 Aralık 2013 Cumartesi




Kabak Tatlısı

Malzemeler

*1 kg soyulmuş dilimlenmiş balkabağı
*1 su bardağı şeker
*1/4 su bardağı su
*Üzeri için ceviz

Kabakları yıkayıp tencereye koyun. Şekeri kabakların üzerine dökün, üzerine suyu ilave edip ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika pişirin. Kabaklar yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan kabakları servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz dökün, isterseniz 1 kaşık tahin de ekleyebilirsiniz.




4 Aralık 2013 Çarşamba


Kış mevsiminin en güzel yemeklerinden birisi Etli kuru fasülye.

26 Kasım 2013 Salı


Bu akşam havuç seven kızım ve ceviz seven oğlum için cevizli havuçlu kek yaptım. Kış mevsimi için tarçını da ekledik süper bir kek oldu. Havuç sevmeyen oğlum 3 dilim yedikten sonra bir dilim daha istedi. Çok pratik ve besleyici keki hemen deneyebilirsiniz.

Havuçlu Kek

Malzemeler*4 yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*1+1/4 su bardağı Ayçiçek yağı
*2 su bardağı un
*3 su bardağı rendelenmiş havuç
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*2 çay kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya 

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havuç, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin. Kare borcam tepsiyi yağlayıp karışımı tepsiye dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık35-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.


25 Kasım 2013 Pazartesi


Erişteli Yeşil Mercimek
Malzemeler

*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet kuru soğan
*1 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*1 yemek kaaşığı salça
*Tuz, karaabiber
*1 su bardağı erişte

Soğanı yemeklik doğrayın ayçiçek yağı ile tencereye koyup ocağa alın. Biberleri doğrayıp soğana ilave edin, karıştırın.Salçayı ekleyin. Yıkanmış yeşil mercimekleri ekleyin. 2 su bardağı sıcak su koyun, pişmeye bırakın. Tuz ve karabiber isteğinize göre pul biber ekleyin. Mercimekler yumuşadıktan sonra erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşadıktan sonra ocaktan alın.  Sıcak servis yapın.







Tiramisu
Malzemeler
*1 adet kakaolu pandispanya
*1 su bardağı sıcak su
*2 tatlı kaşığı nescafe
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı kakao
Krema için
*4 su bardağı süt
*3 kahve fincanı un
*3 kahve fincanı toz şeker
*200 gr labne
Krema için labne hariç malzemeleri iyice çırpın, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Sıcak su ile nescafe ve şekeri karıştırın. Pandispanyanın iç yüzeylerini nescafe ile her tarafını ıslatın. Soğuyan kremanın içine labne peynirini ekleyip iyice çırpın. Kremanın yarısını alt kattaki kekin üzerine dökün. Üzerine ikinci keki kapatın. Kekin üzerine kalan kremayı da döküp düzeltin. Üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu eleyin. Buzdolabında en az  2 saat soğutup servis yapın.