Geçen salı günü diyetisyene gitmeye başladım... Arkadaşımın tavsiyesi ile Çapa Medi Life hastanesinde Başak Hanıma gittim... Aslında listede neler olacağını çok iyi biliyorum, ama kontrol mekanizması olması için gitmek istedim... Bakalım hedeflerimizi belirledik, neler yapacağımızı konuştuk, planlarımızı yaptık, benim günlük yaşantıma göre yemek listemizi hazırladık.... İnşallah hedefime ulaşacağım...Ben sabah erken uyandığım için listeye saat 07.00 de Nescafe ile başladık... Nescafemiz kremasız , ancak normal sütle olabilir...Günde 1 fincan yeşil çay , içerisine tarçın ilave edilecek.. 12 bardak da su içilecek... Listemi sizlere de örnek olması için paylaşıyorum...
Sabah 07:00 1 fincan Nescafe
09:00 Kahvaltı.... 2 dilim peynir, 5 zeytin, domates, salatalık, 2 dilim ekmek, sınırsız şekersiz çay.. Haftada 2 gün haşlanmış yumurta ilave olacak... Yumurta olduğu gün 1 dilim peynir.. Ekmek tam tahıllı, çavdar olabilir..
11:30 1 meyve
Öğlen 13:30 1 kase çorba, 7-8 kaşık sebze yemeği veya 4 köfte kadar t, tavuk, salata, 1 kase yogurt
16:30 1 fincan sütlü nescafe, 1 galeta veya 1/2 paket diyet bisküvi
Akşam 20:00 1 kase çorba, 1 dilim ekmek, 1 kase yoğurt.. Öğlen sebze yenmişse akşam et, öğlen et yenmişse akşam sebze yemeği
21:30 1 meyve
anasayfa resim
7 Eylül 2014 Pazar
3 Eylül 2014 Çarşamba
Dün akşam yine güzel bir soframız vardı... Artık zeytinyağlı ağırlıklı yemeye başlıyoruz... laf aramızda diyete başladım... Yazın güzel güzel gezdik, yedik, içtik ama artık bu fazlalıkları verme zamanı... Bir arkadaşımın tavsiyesi ile diyetisyene gitmeye başladım.. Bu hafta kolay uyum sağlayacağım yemekler var, inşallah sonuna kadar dayanabilirim... Kabaklarla mücver yapmayı planlamıştım, ama aklıma geldi diyette olduğum yağsız nasıl olur derken mücveri fırında yapmaya karar verdim.. Hem çok hafif oldu, hem de çok lezzetli...
Fırında Kabak Mücver
Malzemeler
*4 adet orta boy kabak
*3 adet yumurta*1 su bardağı un
*100 gr beyaz peynir
*1/4 su bardağı Ayçiçek yağı
*Maydanoz, dereotu
*Tuz, karabiber, pul biber
Kabakları kazıyıp rendeleyin.. Elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Kabaklara yumurta, un, peynir, yağ, kıyılmız maydanoz ve dereotunu, baharatları ekleyip karıştırın.. Yağlanmış fırın kabına alın. Üzerine isterseniz susam serpebilirsiniz.. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın..
2 Eylül 2014 Salı
Kışlık hazırlıklara devam.... Yazın taze taze sebzelerle yaptıklarımızı kışın lezzetli lezzetli yiyeceğiz... Biraz zahmetli oluyor ama değiyor doğrusu...
Biber Salçası
Malzemeler
*5 kg kırmızı biber
*4 kaşık kaya tuzu
Biberler ayıklayıp güzelce yıkayın.. İri iri doğrayıp tencereye alın, kısık ateşte pişmeye bırakın.. Biberler piştikten sonra blender ile iyice ezin.. Süzgeçten geçirin.. Süzgeçten geçirdiğiniz biberleri tencereye alıp kaynamaya bırakın.. Kaynarken etrafa sıçramaması için tencerenin içerisine tahta bir kaşık bırakın.. Ocakta kendi haline bırakmayın... Ara ara karıştırın.. Suyunu çekene kadar pişirin.. Yaklaşık yarısına inene kadar pişirin.. Ocaktan alırken tuzunu ekleyin. Bir tepsiye yayın 2 gün güneşte bekletin. Güneşte bekletirken üzerine bir tülbent örterseniz toz olmaz.. Güneşte beklerken ara ara karıştırın.. Yıkanmış ve kurulanmış kavanozlara alın. Üzerine zeytinyağı döküp kavanoz kapaklarını kapatın... Buzdolabında muhafaza edin...
Tokat fasulyelerimizi hala bitiremedik.. Bugünde farklı bir versiyonunu yaptım... Zeytinyağlı fasulye, ben çok seviyorum...Çok da pratik...
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler
*1/2 kg taze fasulye
*2 adet domates
*1 orta boy kuru soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz ve toz şeker
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın, doğramayın.. Teflon tencerenin ortasına bir domates koyun, etrafına fasulyeleri dizin. Bir domatesi yuvarlak dilimleyip fasulyelerin üzerine koyun. Soğanı da yuvarlak dilimleyip fasulyelerin üzerine koyun. Tuz ve 2 tatlı kaşığı kadar toz şekeri de ilave edin. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip ocağa alın.. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde servis tabağına alıp soğuk servis yapın...
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler
*1/2 kg taze fasulye
*2 adet domates
*1 orta boy kuru soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz ve toz şeker
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın, doğramayın.. Teflon tencerenin ortasına bir domates koyun, etrafına fasulyeleri dizin. Bir domatesi yuvarlak dilimleyip fasulyelerin üzerine koyun. Soğanı da yuvarlak dilimleyip fasulyelerin üzerine koyun. Tuz ve 2 tatlı kaşığı kadar toz şekeri de ilave edin. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip ocağa alın.. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde servis tabağına alıp soğuk servis yapın...
31 Ağustos 2014 Pazar
Bu yıl Tokat gezimizde Niksar Kalesini gezelim dedik.. Memleketimiz ancak bu zamana kadar gezme fırsatı bulamamıştık.Niksar Kelkit ırmağı ile Canik dağlarının birleştiği ovada kurulmuş.İmpataror Hadrianus zamanında Büyük Pontus eyaletinin Metropolisi ilan edilmiş ve Anadolunun siyasi başkenti olmuş.Sonra Romalılar, daha sonra Bizanslıların eline geçmiş. Daha sonra Danişmentlilerin eline geçerek ve başkentleri olmuş. Niksar kalesi Türkiyenin 2. büyük kalesi.. Kale Niksar ve çevresine hakim bir tepe üzerine kurulmuş.. Kalenin içerisinde Bizans döneminden kalma kilise, hamam, zindanlar ve Anadoluda ilk tıp eğitiminin verildiği Yağıbasan Medresesi bulunuyor.
Kalenin girişinde Tokatlı konuşmalarını anlamak için bu şiiri asmişlar, sözlük gibi :)
Kalenin içerisinde bulunan Yağıbasan medresesi içerisinde el yazması Kuranı Kerimler, Osmanlıca tapu belgeleri, Osmanlıdan kalan eserler bulunuyor..
Kalenin içerisinde Osmanlı Balkonundan şehrin görünüşü...
Yakışıklı oğlum kalenin balkonunda etrafı incelerken...
Sevgili eşimle beraber...
Niksar merkezde bulunan saat kulesi...
Bütün gün Niksarı gezdikten sonra çok acıktık, nerede yemek yiyelim diye düşünürken saat kulesinin tam karşısında Birader kebap diye bir yer gördük.. Çalışanlar çok kibardılar.. Siparişlerimizi verdik, Oğlum beklerken...
Bu da fotograf çektirmekten hoşlanmayan evimizin ergeni...
Birçok yerde beyti yedim ama hiç bu kadar lezzetlisini yememiştim.. Hem sunumu hem de tadı çok güzeldi.. Ellerine sağlık..
Veee finali Künefe ile yaptık... Çok güzel bir gezi oldu... Önümüzdeki yıl Tokatta başka yerler keşfetmek üzere gezimizi tamamladık...
Bebeğimize ördüğüm ciciler... Önümüz sonbahar, kış... Bebeişimiz üşümesin diye yelek ve hırkaları hazır... Evde kullansın diye polar battaniyenin kenarlarını tığ ile çevirdim... Bebeklerin herşeyi güzel oluyor...
Dün evde otururken birden perdeler gözüme takıldı. Çok sade göründüler, acaba bunlara ne yapabilirim diye düşünürken geçen yıl farklı bir amaç için aldığım fakat kullanmadığım pullar ve boncuklar aklıma geldi... Hemen çıkardım pullarımı, boncuklarımı, iğnemi, ipliğimi... Desen olarak ne yapsam dedim, ben çiçekleri çok sevdiğim için çizgi taşı ile hemen bir çiçek çizdim... Sonra pullar ve boncuklarla işledim... Çok da kolay oldu... Siz de evinizdeki eşyalara küçük dokunuşlarla değişiklikler yapabilirsiniz...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)