anasayfa resim

anasayfa resim

2 Eylül 2014 Salı




Kışlık hazırlıklara devam.... Yazın taze taze sebzelerle yaptıklarımızı kışın lezzetli lezzetli yiyeceğiz... Biraz zahmetli oluyor ama değiyor doğrusu...

Biber Salçası

Malzemeler
*5 kg kırmızı biber
*4 kaşık kaya tuzu

Biberler ayıklayıp güzelce yıkayın.. İri iri doğrayıp tencereye alın, kısık ateşte pişmeye bırakın.. Biberler piştikten sonra blender ile iyice ezin.. Süzgeçten geçirin.. Süzgeçten geçirdiğiniz biberleri tencereye alıp kaynamaya bırakın.. Kaynarken etrafa sıçramaması için tencerenin içerisine tahta bir kaşık bırakın..  Ocakta kendi haline bırakmayın... Ara ara karıştırın.. Suyunu çekene kadar pişirin.. Yaklaşık yarısına inene kadar pişirin.. Ocaktan alırken tuzunu ekleyin. Bir tepsiye yayın 2 gün güneşte bekletin. Güneşte bekletirken üzerine bir tülbent örterseniz toz olmaz.. Güneşte beklerken ara ara karıştırın.. Yıkanmış ve kurulanmış kavanozlara alın. Üzerine zeytinyağı döküp kavanoz kapaklarını kapatın... Buzdolabında muhafaza edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder