anasayfa resim

anasayfa resim

23 Eylül 2014 Salı

Bu akşam menümüzde köfteli bezelye yemeği vardı. Çocuklara hem köfte hem sebze yedirebilmek için çok uygun bir yemek..Benim bezelyelerim yazın alıp dondurucuya koymuş olduğum bezelyelerdi, siz konserve veya marketten dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz..

Köfteli Bezelye Yemeği

Malzemeler
*1/2 kg bezelye
*250 gr dana köftelik kıyma
*2 adet orta boy kuru soğan
*2 yemek kağığı ayçiçek yağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet havuç
*1 adet patates
*Tuz, karabiber

Soğanlardan bir tanesini soyup rendeleyip kıyma ile karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Küçük küçük parçalar alıp yuvarlayın. Tencereye ayçiçek yağını koyup köfteleri ekleyin. Köfteler kızardıktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar kavrulmaya başladıktan sonra salçayı ekleyin. Havuçları ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayıp, tencereye alın. Bezelyeleri yıkayıp tencereye koyun. 2 bardak sıcak suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patates ve havuçlar yumuşadıktan sonra ocaktan alıp servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder