anasayfa resim

anasayfa resim

2 Eylül 2014 Salı

Tokat fasulyelerimizi hala bitiremedik.. Bugünde farklı bir versiyonunu yaptım... Zeytinyağlı fasulye, ben çok seviyorum...Çok da pratik...

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler
*1/2 kg taze fasulye
*2 adet domates
*1 orta boy kuru soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz ve toz şeker

Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın, doğramayın.. Teflon tencerenin ortasına bir domates koyun, etrafına fasulyeleri dizin. Bir domatesi yuvarlak dilimleyip fasulyelerin üzerine koyun. Soğanı da yuvarlak dilimleyip fasulyelerin üzerine koyun. Tuz ve 2 tatlı kaşığı kadar toz şekeri de ilave edin. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip ocağa alın.. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde servis tabağına alıp soğuk servis yapın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder