anasayfa resim

anasayfa resim

10 Temmuz 2014 Perşembe


Dün oğlumu futbol okulundan getirdikten sonra akşam için ne yapsam diye düşünmeye başladım.. Bu araada futboldan nefret eden ben oğlumun sayesinde artık bir futbolseverim.. Kuralları bile öğrenmeye başladım.. Kızıma akşam iftara ne istediğini sorunca gözlerini açıp mantıııı dedi.. Ama sen yapacaksın... Kızım istiyorsa yaparım tabi... Soframız da güzel olsun dedik.. Masayı hazırlayınca yalnız olmayalım dedik kız kardeşimi de davet ettik... Kardeşlerle aynı apartmanda oturmanın avantajları.. Çorba olarak eşimin en sevdiği çorba domatesli şehriye çorbasını yaptım.. Çorbayı yaptıktan sonra telefonu elime aldım, eşim mesaj yazmış.. Akşama domatesli çorba yapar mısın hayatım.... Biz galiba birbirimizin aklından geçenleri okuyoruz...

 
 
Domatesli şehriye çorbası
 
 
Mantı 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 



6 Temmuz 2014 Pazar


Bu akşam iftarda en sevdiğim sütlü tatlı sütlaç yaptım.... Çatalcada çiftliği olan bir amca salı cumartesi günleri süt getiriyor.. Yaklaşık 3 yıldan beri sütlerimizi ondan alıyorum.. Yoğurtlarımızı kendim yapıyorum, hele de yoğurtlarla ilgili çıkan son haberlerden sonra dışardan yoğurt almamaya çalışıyorum... Doğal sütle yapılınca sütlaç daha bir lezzetli oluyor...

SÜTLAÇ

Malzemeler
*1 lt süt
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı pirinç unu
*1 çimdik tuz

Pirinci yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.. Annemin hep söylediği gibi tatlılarda da bir çimdik tuz olmalı... Tadı tuzu yerinde olması için... Pirinçlere bir çimdik tuz atın..Pirinçler pişmeye başladıktan sonra sütü ekleyin.. Biraz daha kaynatın... Pirinç ununu bir kasede biraz su ile iyice karıştırıp pirinçlere ilave edin. Şekeri de ekleyin. 3-2 dakika daha pişirip servis kaselerine alın... Ben sütlacı mutlaka tarçınlı yerim.. Siz de arzunuza göre tarçın ilave edip afiyetle yiyebilirsiniz...

Ramazanın başından beri çok istememe rağmen kimseyi iftara çağıramamıştım.. 2 gün önce iş ortaklarımızı iftara çağırdık.. Sağolsunlar bizi kırmadılar geldiler... Masamızı özenerek hazırladım.. Rengimizi benim en sevdiğim renklerden olan pembe olarak belirledim... Beyaz yemek takımlarım her renkte masa hazırlamak için çok uygun...

Tekli şamdanlarımızı pembe üzerine beyaz puantiyeli kurdele ile süsledim... Beyaz masa örtüsü üzerine pembe dantel runnerımı örttüm... Peçetelerimizde beyaz üzerine pembe puantiyeli ve pembe çiçekli seçtim...
 
Çiğ köfteci komşumuz olduğu için çiğköfteleri güvenle yiyebiliyoruz..

Önce cacık yapmayı düşündüm sonra farklı bir şey olsun diyerek salatıkları süzme yoğurtla süsledim... Salatalıkları yuvarlak dilimledim.. Süzme yoğurtun içerisine çok az mayonez ekledim, kendi kuruttuğum nane ilave edip karıştırdım... Yoğurtu sıkma torbasına koyup salatalıkların üzerine şekilli sıktım... Çok lezzetli olmuşlardı..
 

Haftasonu Selimpaşa pazarından aldığım organik taze fasülyeleri zeytinyağlı pişirdim...
Bizim sofralarımızda mutlaka salata olur...
Ve iftariyeliklerimiz....
 
Yayla çorbası, izmir köfte, mantarlı et sote ve pilavdan oluşan menümüz vardı...



Son olarak hem sütlü tatlı, hem de kadayıf olsun diye muhallebili kadayıf yaptım...





30 Haziran 2014 Pazartesi







Elmalı Kuabiye



Bu hafta sonu kayınvalidemin yazlığında ilk iftarımızı yaptık. Çocuklar arkadaşlarına kavuştu kendi çocuklarımız gözümüzün önünde olduğu için büyüdüklerini çok anlayamıyoruz. Yazlıktaki çocukları görünce bir yılda ne kadar büyüdüklerini gördüm. Benim kuzularımın da büyüdüklerini anladım... Kızım bu yıl orucunu tam tutmaya kararlı, inşallah sonuna kadar orucunu tutabilir... Onu öyle bana böyle güzel çocuklar verdiği için Allahıma ne kadar şükretsem azdır diyorum... Allah bütün yavrularımızı anne babalarına bağışlasın...

Yazlıktaki meyvelerimiz de olmuş. Dalından topladığımız vişneleri ve armutları bugün reçel yaptım... Tamamen doğal olarak yetişmiş meyveleri bol bol yedik, çocuklara yedirdik....


Vişne Reçeli

*1 kg vişne
*1,5 kğ şeker
*1/2 limon suyu

Vişneleri saplarından ve çekirdeklerinden ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra geniş bir tencereye alın. Üzerine şekeri döküp yaklaşık 3-4 saat bekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dk pişirin. Ocaktan indirmeden 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra kavanozlara doldurun... Afiyet olsun...


Armut Reçeli

*1 kg armut
*1 kg şeker
*1/2 limon suyu
*2 su bardağı su

Armutları kabuklarını soyup küçük küçük dilimleyin. Su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Yakşalık 10 dakika kaynadıktan sonra armutları içine atın. Arada karıştırarak yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilıdıkdan sonra kavanoza alın.. Afiyet olsun..







13 Nisan 2014 Pazar


Palyaço Külahı

Malzemeler
12 adet milföy hamuru
1 lt süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Çilek
Milföy hamurlarını merdane ile hafif inceltip yarım santim genişliğinde şeritler halinde kesin. Koni şeklindeki kalıplara en alttan başlayarak sarın. Kalıpla beraber yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derecede kızarana kadar pişirin. Muhallebi için süt, nişasta ve şekeri tencereye koyun. Karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyin. İyice çırpın. Kremşanti sıkacağına koyun milföy hamurlarının içine sıkın. Ağız kısımlarına çilek koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.



Metrolu cornfleksler

 Malzemeler
5 su bardağı cornfleks
5 adet metro çikolata
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı bal...
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Bir tencere içerisine metro çikolataları koyup kısık ateşte erimeye bırakın. Çikolatalar erimeye başladıktan sonra tereyağını ekleyin. Eridikten sonra ocaktan alın. İçerisine bal ve cevizi ekleyin. Cornfleksleri de ekleyip iyice karıştırın. Yemek kaşığı ile kağıt kalıpların içerisine koyup servis yapın.