anasayfa resim

anasayfa resim

18 Temmuz 2014 Cuma

Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler
*4 adet patlıcan
*1 orta boy kuru soğan
*2 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Maydanoz
*Tuz

Patlıcanların kabuklarını soyup boyundan ikiye kesin.. Tunlu suda yarım saat bekletin. Kuruladığınız patlıcanları teflon tencerede 1 kaşık zeytinyağı ile çok az kızartın. Tencereye aldığınız patlıcanların bir ucu bir ucu birleşik kalacak şekilde üç dilim kesin.. Yelpaze gibi açarak tencereye yerleştirin. Aynı tavada yemeklik doğranmış soğanları bir kaşık zeytinyağı ile karıştırın. Doğranmış biberleri de ekleyin.. Rendelenmiş domatesleri de ilave edip bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. İnce doğranmış maydanozları da ekleyin.. Hazırladığınız harcı patlıcanların üzerine yerleştirin... Bir çay bardağı sıcak su ekleyin.. Yaklaşık 25 dakika pişirin.. Soğuk olarak servis yapın...
Domates Soslu Bonfile

Malzemeler
*10 adet bonfile
*3 adet domates
*4-5 adet küçük boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Ayçiçek yağı
*Tuz , karabiber

Etlerimizi 2-3 yemek kağığı ayçiçek yağı tuz ve karabiber ile güzelce karıştırıp ağzı kapalı bir kapta buzdolabında 3-4 saat bekletin.. Büyük boy bir teflon tavaya çok az ayçiçek yağı koyup etlerin her iki tarafını rengi değişene kadar kızartın.. Kızaran etleri düdüklü tencereye alın.. Etlerin üzerine rendelenmiş domatesleri alın. Soyduğunuz soğanları bütün olarak tencereye koyun. Bir yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağınu yaklaşık 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Salçalı suyu etlerin üzerine dökün. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika pişirip kapatın.. İsteğinize göre yemeğin suyunu ve tuzunu biraz daha fazla koyabilirsiniz... Afiyet olsun...
Dün akşam iftarda kardeşlerimi ağırladım.. Annem memlekete gidince annelik bana kaldı.. İyi ki kız kardeşlerim var... Benim için onlar kardeş, arkadaş, sırdaş, yardımcı..... Akşam şöyle bakınca üç kardeş on kişi olmuşuz, onbirinci yolda haftaya cuma geliyor... Kalabalık aileleri seviyorum....

Menümüzde domates çorbası, domates soslu bonfile, fırında baharatlı patates, pilav, zeytinyağlı yelpaze patlıcan, soğuk buğday çorbası ve gavurdağı salatası vardı...




16 Temmuz 2014 Çarşamba


Yaz günlerinde buz gibi bir ev yapımı vişne suyuna ne dersiniz.. Hazırlaması çok kolay , doğal, katkı maddesiz.. Aynı tarifi tüm meyveler için uygulayabilirsiniz..

Vişne Suyu

Malzemeler
*1 kilo vişne
*1 su bardağu toz şeker
*Su

Vişneleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.. Geniş bir tencereye aldığınız vişnelerin üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Üzerine 5-6 su bardağı su koyup ocağa alın.Yaklaşık 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Blender ile iyice ezin.. Süzegeçten geçirip kavanoza koyup soğumaya bırakın. Kıvamı koyu olacaktır, üzerine arzunuza göre su ilave edip buzdolabında en az 3-4 saat bekledikten sonra afiyetle içebilirsiniz... Damak tadınıza göre şeker miktarını biraz artırıp azaltabilirsiniz. Az şekerli olduğu zaman daha ekşi bir tadı oluyor..

15 Temmuz 2014 Salı

 
Bamya Çorbası... Bamya yemeğini çok severim, fakat çorbasını hiç görmemiştim.. Konya yöresine ait olan bu yemek Afyon'da da çok yapılıyormuş.... Hatta bu çorba yemeğin başında değil sonunda yeniyor... Bütün yemekler bittikten sonra en son bamya çorbası geliyor..

Dün akşam sevgili ortaklarımızın evinde iftara davetliydik ve çok güzel bir sofra ile ağırladılar bizi.... Ev sahibimiz Afyon'lu olunca menüde Afyon yemekleri vardı.. Daha önce hiç denemediğimiz yemekleri yedik ve çok beğendik... Maydanozla yapılan değişik bir yemek vardı, Maydanoz musakka.. Maydanozdan musakkamı olur dedik, yedikten sonra çok lezzetli olduğunuz anladık... Üzerine biraz da limon sıkınca tadı daha güzel oluyor...

Maydanoz Musakka

Malzemeler
*500 gr maydanoz
*250 gr kıyma
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
*1 su bardağı nohut(Haşlanmış, soyulmuş ve ikiye ayrılmış.)
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz , karabiber

Maydanozları güzelce yıkayıp iri iri doğrayıp haşlayın.. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları Ayçiçek yağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyin.. İsterseniz salçayı isterseniz rendelenmiş 2 adet orta boy domatesi ekleyin..İyice kavrulduktan sonra haşlanmış nohutu ilave edin.Servis tabağına alta maydanozları yerleştirin. Maydanozların üzerine hazırladığınız kıymalı harçı koyup servis yapabilirsiniz..


13 Temmuz 2014 Pazar

Dün akşam iftarda eşimin anneannesini ağırladık... Erişteli yeşil mercimek çorbası, et sote ve pilavdan oluşan menümüz vardı.. Kızımın bugün isteği çıtır çıtır kızarmış patatesti.. Büyük bir tabak çıtır çıtır patates kızarttım... İyi ki büyüklerimizin olduğu bir ailemiz var... Çocuklarımın anneanne, babaanne, büyük anneanne görmesi ben çok mutlu ediyor.. İnşallah biz de torunlarımızı ve onların çocuklarını sağlıklı bir şekilde görebiliriz..

Et Sote

Malzemeler
*1/2 kg kuşbaşı doğranmış et
*1 iri kuru soğan
*2 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*2 domates
*Tuz, karabiber
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

Etleri tencereye alıp kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin.. Suyunu çektikten sonra Ayçiçek yağını ekleyin.. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin karıştırın. Biberleri doğrayıp etlere ilave edin.. Domatesleri kabuklarını soyup küp doğrayın ve tencereye alın.. 2-3 dakika piştikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakın... Etler yumuşadıktan sonra ocaktan alın.. Pilavla beraber servis yapabilirsiniz..