anasayfa resim

anasayfa resim

18 Temmuz 2014 Cuma

Domates Soslu Bonfile

Malzemeler
*10 adet bonfile
*3 adet domates
*4-5 adet küçük boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Ayçiçek yağı
*Tuz , karabiber

Etlerimizi 2-3 yemek kağığı ayçiçek yağı tuz ve karabiber ile güzelce karıştırıp ağzı kapalı bir kapta buzdolabında 3-4 saat bekletin.. Büyük boy bir teflon tavaya çok az ayçiçek yağı koyup etlerin her iki tarafını rengi değişene kadar kızartın.. Kızaran etleri düdüklü tencereye alın.. Etlerin üzerine rendelenmiş domatesleri alın. Soyduğunuz soğanları bütün olarak tencereye koyun. Bir yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağınu yaklaşık 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Salçalı suyu etlerin üzerine dökün. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika pişirip kapatın.. İsteğinize göre yemeğin suyunu ve tuzunu biraz daha fazla koyabilirsiniz... Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder