anasayfa resim
20 Temmuz 2014 Pazar
Nefis bir tatlı kalburabastı... Çocukken tatlının adının neden kalbura bastı olduğunu öğrendiğimde şaşırmıştım.. Eskiden mutfaklarda kullanılan delikli kalburlar üzerine şekil verildiği için için adına kalburabastı demişler.. Kalburunuz yoksa rendede şekil verebilirsiniz veya benimki gibi düz yapabilirsiniz...
Kalburabastı
Malzemeler
*125 gr margarin
*1 çay bardağı Ayçiçek yağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
İçi
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti
*2,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1/4 limon suyu
Su ve şerbeti bir tencereye alıp ocağa koyun.. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika sonra limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın..Hamur için bütün malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayıp içine ceviz koyup kapatın. Birleşme yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekleyip şerbetini dökün.. Servis yaparken üzerine Hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder