anasayfa resim

anasayfa resim

24 Temmuz 2014 Perşembe


Eşimin en sevdiği yemek zeytinyağlı barbunya.. Tabi yanında pilav yoğurt ve domates de olursa ziyafet olur.. Yazın buzdolabına bol bol barbunya hazırlıyorum, kışın rahat oluyor...

Zeytinyağlı Barbunya 

Malzemeler
*1/2 kg ayıklanmış taze barbunya
*1 adet kuru soğan
*2 adet orta boy domates
*1 orta boy havuç
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Üzerini süslemek için maydanoz

Barbunyaları önce bir tencerede 10 dakika kaynatın, boyalı suyunu dökün.. Düdüklü tencereye zeytinyağını ve doğranmış soğanı koyun ocağa alın.. Doğranmış havuçları ekeyin. Donatesleri rendeleyip tencereye alın.. Süzülmüş barbunyaları da ekleyin. Barbunyaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve şeker ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan saonra servis tabağına alıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder