anasayfa resim

anasayfa resim

15 Temmuz 2014 Salı


Dün akşam sevgili ortaklarımızın evinde iftara davetliydik ve çok güzel bir sofra ile ağırladılar bizi.... Ev sahibimiz Afyon'lu olunca menüde Afyon yemekleri vardı.. Daha önce hiç denemediğimiz yemekleri yedik ve çok beğendik... Maydanozla yapılan değişik bir yemek vardı, Maydanoz musakka.. Maydanozdan musakkamı olur dedik, yedikten sonra çok lezzetli olduğunuz anladık... Üzerine biraz da limon sıkınca tadı daha güzel oluyor...

Maydanoz Musakka

Malzemeler
*500 gr maydanoz
*250 gr kıyma
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
*1 su bardağı nohut(Haşlanmış, soyulmuş ve ikiye ayrılmış.)
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz , karabiber

Maydanozları güzelce yıkayıp iri iri doğrayıp haşlayın.. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları Ayçiçek yağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyin.. İsterseniz salçayı isterseniz rendelenmiş 2 adet orta boy domatesi ekleyin..İyice kavrulduktan sonra haşlanmış nohutu ilave edin.Servis tabağına alta maydanozları yerleştirin. Maydanozların üzerine hazırladığınız kıymalı harçı koyup servis yapabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder