anasayfa resim

anasayfa resim

20 Temmuz 2014 Pazar


En sevdiğim salatalardan bir tanesi Gavurdağı salatası. Özellikle de suyuna ekmek batırıp yemeyi eminim benim gibi pek çok kişi seviyordur.. Cevizi de çok sevdiğim için sık sık yapıyorum bu salatayı..

Gavurdağı Salatası

Malzemeler
*3 orta boy domates
*3 salatalık
*2 yeşil biber
*2-3 dal yeşil soğan
*1 kuru soğan
*Yarım limon suyu
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Sumak
*Tuz
*1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Domates ve salatalıkları küçük küp küp doğrayın. Yeşil biber ve soğanları da küçük küçük doğrayın. Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp tuzla iyice ovun. Tüm malzemeleri karıştırın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve sumağı karıştırıp salatanın üzerine dökün. En son cevizleri de ekleyin.  Cevizleri ben elimle parçalıyorum daha lezzetli oluyor.. Salatamız hazırdır..


18 Temmuz 2014 Cuma

Soğuk Buğday Çorbası

Malzemeler
*1 su bardağı buğday
*3 bardak yoğurt
*Nane
*Zeytinyağı

Buğdayları güzelce yıkayıp haşlayın.. Haşlanmış buğdayları süzüp soğumaya bırakın.. Yoğurtu iyice karıştırın.. İsterseniz içerisine sarımsak da koyabilirsiniz.. Yoğurtun içerisine buğdayları ekleyin.. Üzerine nane ve zeytin yağı döküp servis yapın...
Zeytinyağlı Patlıcan

Malzemeler
*4 adet patlıcan
*1 orta boy kuru soğan
*2 adet kırmızı biber
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Maydanoz
*Tuz

Patlıcanların kabuklarını soyup boyundan ikiye kesin.. Tunlu suda yarım saat bekletin. Kuruladığınız patlıcanları teflon tencerede 1 kaşık zeytinyağı ile çok az kızartın. Tencereye aldığınız patlıcanların bir ucu bir ucu birleşik kalacak şekilde üç dilim kesin.. Yelpaze gibi açarak tencereye yerleştirin. Aynı tavada yemeklik doğranmış soğanları bir kaşık zeytinyağı ile karıştırın. Doğranmış biberleri de ekleyin.. Rendelenmiş domatesleri de ilave edip bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. İnce doğranmış maydanozları da ekleyin.. Hazırladığınız harcı patlıcanların üzerine yerleştirin... Bir çay bardağı sıcak su ekleyin.. Yaklaşık 25 dakika pişirin.. Soğuk olarak servis yapın...
Domates Soslu Bonfile

Malzemeler
*10 adet bonfile
*3 adet domates
*4-5 adet küçük boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Ayçiçek yağı
*Tuz , karabiber

Etlerimizi 2-3 yemek kağığı ayçiçek yağı tuz ve karabiber ile güzelce karıştırıp ağzı kapalı bir kapta buzdolabında 3-4 saat bekletin.. Büyük boy bir teflon tavaya çok az ayçiçek yağı koyup etlerin her iki tarafını rengi değişene kadar kızartın.. Kızaran etleri düdüklü tencereye alın.. Etlerin üzerine rendelenmiş domatesleri alın. Soyduğunuz soğanları bütün olarak tencereye koyun. Bir yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağınu yaklaşık 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Salçalı suyu etlerin üzerine dökün. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika pişirip kapatın.. İsteğinize göre yemeğin suyunu ve tuzunu biraz daha fazla koyabilirsiniz... Afiyet olsun...
Dün akşam iftarda kardeşlerimi ağırladım.. Annem memlekete gidince annelik bana kaldı.. İyi ki kız kardeşlerim var... Benim için onlar kardeş, arkadaş, sırdaş, yardımcı..... Akşam şöyle bakınca üç kardeş on kişi olmuşuz, onbirinci yolda haftaya cuma geliyor... Kalabalık aileleri seviyorum....

Menümüzde domates çorbası, domates soslu bonfile, fırında baharatlı patates, pilav, zeytinyağlı yelpaze patlıcan, soğuk buğday çorbası ve gavurdağı salatası vardı...




16 Temmuz 2014 Çarşamba


Yaz günlerinde buz gibi bir ev yapımı vişne suyuna ne dersiniz.. Hazırlaması çok kolay , doğal, katkı maddesiz.. Aynı tarifi tüm meyveler için uygulayabilirsiniz..

Vişne Suyu

Malzemeler
*1 kilo vişne
*1 su bardağu toz şeker
*Su

Vişneleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.. Geniş bir tencereye aldığınız vişnelerin üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Üzerine 5-6 su bardağı su koyup ocağa alın.Yaklaşık 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Blender ile iyice ezin.. Süzegeçten geçirip kavanoza koyup soğumaya bırakın. Kıvamı koyu olacaktır, üzerine arzunuza göre su ilave edip buzdolabında en az 3-4 saat bekledikten sonra afiyetle içebilirsiniz... Damak tadınıza göre şeker miktarını biraz artırıp azaltabilirsiniz. Az şekerli olduğu zaman daha ekşi bir tadı oluyor..

15 Temmuz 2014 Salı

 
Bamya Çorbası... Bamya yemeğini çok severim, fakat çorbasını hiç görmemiştim.. Konya yöresine ait olan bu yemek Afyon'da da çok yapılıyormuş.... Hatta bu çorba yemeğin başında değil sonunda yeniyor... Bütün yemekler bittikten sonra en son bamya çorbası geliyor..