anasayfa resim

anasayfa resim

9 Eylül 2013 Pazartesi


Bostan Patlıcanla Karnıyarık

Malzemeler:
*2 adet bostan patlıcan
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 adet domates
*2 adet kırmızı biber
*4 adet yeşil sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*Maydanoz
*Tuz , karabiber, pul biber
*Ayçiçek yağı

Bostan patlıcanları şeritli soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yaklaşık 10 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanların her tarafını Ayçiçek yağı ile yağlayıp fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında patlıcanlar közlenene kadar pişirin. Diğer taraftan tavaya Ayçiçek yağını koyup kıymaları ilave edin. Soğanları yemeklik doğrayıp üzerine koyup karıştırın. Biberleri iri iri doğrayıp kıymaya ekleyin.  Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayıp  ilave edin. Biraz sotelendikten sonra ocağı kapatın. Üzerine maydanozları doğrayıp ekleyin. İç harcımız hazırdır. Patlıcanların ortasını açıp iç harcını koyun. 1-2 su bardağı su ile 1 kaşık salçayı karıştırıp üzerine ekleyin. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Servise hazırdır, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder