anasayfa resim

anasayfa resim

4 Eylül 2013 Çarşamba



Özellikle kahvaltılarda lezzetle yenen pamuk poğaçalarımdan yaptım.Yarısını sade, yarısını peynirli yaptım. Sade poğaçaların arasına oğlum nutella sürerek yemeye bayılıyor. İsterseniz kaşar peynir, domates, salatalık koyarak da sandöviçler hazırlayabilirsiniz.

Pamuk Poğaça

Malzemler:

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı Ayçiçek yağı
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1/2 yemek kaşığı tuz
*1 paket maya
*Aldığı kadar un
*1 yumurta sarısı(üzeri için)

İç Malzemeleri:
*100 gr beyaz peynir
*Maydanoz

Ilık süt ve suyu bir kabın içerisine koyup içerisine mayayı ekleyip iyice ezin. Diğer malzemelerin hepsini ekleyip yumuşak hamur yapın. Üzerine bir bez kapatıp mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra hamurdan küçük parçalar alıp arasına peynir maydanoz karışımından koyun. Kapatma yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam ve çörek otu serpin. 180 C fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen poğaçaları bir kabın içerisine alıp üzerine elinizle çok az su serpiştirip üzerini bir havlu ile kapatın. 5 dakika bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder