anasayfa resim

anasayfa resim

28 Mart 2015 Cumartesi


27.03.2009 kızkardeşimin kızı, benim ikinci kızım Nehirim dünyaya geldi.. Teyze olmak anne olmak gibi bir şey.. Kendi evladın için düşündüğün herşeyi kardeşinin evladı için de düşünebilmek teyze olmak.. Nehir doğumgününü okulda arkadaşlarıyla kutlamak istedi.. Tebi pastamız Karlar Kraliçesi Elsa olmalıymış.. Elsa elbisesi giyilip tacı takılmalı, elinde sihirli asası olmalıymış.. Tabağımız peçetemiz, örtümüz, süslerimiz, şekerlerimiz, hediyelerimiz herşey Elsaydı.. Kardeşimle gidip Eminönünden alışverişimizi yaptık, sonra iş başa düştü... Süslemelerini hazırladık.. Pasta için bir gün önceden pandispanyayı hazırladım, streç filme sarıp dolaba koydum.... Kurabiyeleri pişirdim.. Dün sabah yine erkenci ben sabah saat 07:00 de işe koyuldum.. Önce kurabiyeleri hazırladım.. Nehirin özel ricasıydı, kurabiyelerin üzerinde parlak boncuk olsun teyze tamam mı dedi.. Teyzesi onu kırar mı, boncuklarımızı da koyduk.. Sonra pastamızın ganajını hazırladım.. Pandispanyaları ganaj ile araları doldurdum, arasına çikolata kaplı fıstıklar ve damla çikolata koydum.. En son şeker hamuru ile üzerini süsledim.. Minik prensesim çok mutlu oldu, inşalah ömür boyu mutlu olursun..


Pandispanya yaparken bazı püf noktalarına dikkat edilirse normal kekten pek de bir farkı yok.. Özellikle yumurta sarıları ve beyazları birbirine karışmaması gerekiyor.. Pandispanyayı yaptıktan sonra streç film ile sarıp buzdolabında 10 güne kadar saklayabilirsiniz, ihtiyacınız olduğunda çıkarıp hemen pasta yapabilirsiniz.. 

Pandispanya

Malzemeler
*6 yumurta
*1+ 1/4 su bardağı toz şeker
*1/2 çay bardağı sıcak su
*1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
*1,5 su bardağı un
*1/2 su bardağı nişasta
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Yumurtaların beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara alın.. Sarıların içine şekerin yarısını döküp homojen bir hale gelene kadar çırpın. Yavaş yavaş çırpmaya devam ederek sıcak suyu ekleyin. Ayçiçek yağını ekleyin. Un, kakao, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.. Yumurta beyazlarına önce bir fiske tuz ekleyip çirpın.. Sonra kalan şekeri ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta beyazlarrını diğer kaba alıp bir spatula yardımı ile karıştırın. karıştırırken alttan üste doğru yumurta beyazlarını çok fazla söndürmeden karıştırmaya dikkat edin... Kalıbı yağlayıp karışımı dökün. 180 derece sıcak fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.  Ben 28 cm lik kelepçeli kalıp kullandım, eğer 26 cm lik kalıp kulanacaksanız 5 yumurta ile yapabilirsiniz. 5 yumurta olunca unu 1 kaşık azaltın.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder