anasayfa resim

anasayfa resim

29 Mart 2015 Pazar

Haftasonu için hafif, lezzetli deal bir tarif.. Meyveli Tart Kek.. Yeni aldığım tart kalıbını farklı amaçlar için kullanmaya devam.. Kim düşündüyse çok iyi düşünmüş, diğer kalıplarda hamuru ayarlamak, ortası çukur olsun diye fasulye koy, bunların hiçbirisini yapmanıza gerek yok. Kek hamurunu hazırlayıp kalıba dökün, piştikten sonra ters çevirin. Ortasına istediğiniz kremayı döküp süsleyin. Bu kadar basit..

Meyveli Tart Kek

Malzemeler
*2 yumurta
*1/2 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı ayçiçek yağı
*1/2 su bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Un

Kreması için
*2,5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı nişastaa
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 paket vanilya

Üzeri için
*Krem şanti
*Muz
*Kivi

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın, sonra süt ve ayçiçek yağını ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpın.. Yağlanmış tart kalıbına dökün. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalıpta 3-4 dakika bekleyip servis tabağına ters çevirin. Krema için malzemeleri tencereye alın. karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi 2-3 dakika arada karıştırarak bekletin. Muhallebiyi kekin üzerine döküp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra krem şanti ve meyvelerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder