anasayfa resim

anasayfa resim

14 Mart 2015 Cumartesi

Eski günleri hatırlattığı için kabak tatlısını çok severim.. Şirinevlerde Akmis de yediğimiz kabak tatlılarının tadı damağımdadır hala.. Üzerine bolca tahin döküp bol da ceviz serpince tadına doyum olmaz.. Bu sefer kabakların üzerine şekeri döküp bir gece beklettim, içerisine hiç su koymadım.. Kendi suyu ile pişirdim daha lezzetli olmuştu..

Kabak Tatlısı
Malzemeler
*1 kg soyulmuş kabak
*1,5 su bardağı toz şeker
*Üzeri için tahin ve ceviz

Kabakları yıkayıp tencereye alın, üzerine şekeri gezdirin. Bir gece beklesin.. Ertesi gün kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.. Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz dökerek servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder