anasayfa resim

anasayfa resim

23 Şubat 2017 Perşembe

Bugün yumuşacık ekmek yapmaya ne dersiniz. Mayalı hamurla yapılan bu ekmekler uzun süre bayatlamıyor, yaptığınız ekmeği 3-4 gün rahatlıkla yiyebilirsiniz. Artık neredeyse hiç dışardan ekmek almıyorum. Bazen lavaş yapıyorum bazen mayalı ekmek, çocuklar büyük bir zevkle yiyorlar..

Ekmek
Malzemeler
*3 su bardağı ılık su
*6 su bardağı un
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 paket instant maya veya 1 paket yaşmaya

1 çay bardağı ılık suyuyoğurma kabına alın. Maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 7-8 dakika bekleyin. İlk mayalanmayı yapmış olacaksınız.Su, tuz, yağ ve undan 5 bardak ekleyip yoğurmaya başlayın. Unun kalanını da yavaş yavaş ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Kabınızın strech film ile kapatın ve yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Bu malzemelerle 18 tane ekmek çıkıyor. Mayalanan hamuru 18 parçaya ayırın, yuvarlayıp beze yapın. Her bezeyi elinizle bastırarak hafif açın, tepsiye dizin. Hamurların üzerine bez kapatıp yarım saat bekletin. Kabaran hamurların üzerine arzu ederseniz zeytinyağı sürebilirsiniz. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder