anasayfa resim

anasayfa resim

17 Şubat 2017 Cuma

Hem pratik, hem de çok lezzetli, hem şerbetli, hem sütlü tatlı Muhallebili revani...
Herkesi mutlu edecek bir tatlı..

Muhallebili Revani
Malzemeler
Şerbet için:
*2 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*2-3 damla limon suyu

Revani için:
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Muhallebi için:
*2 su bardağı süt
*2 kaşık un
*1/2 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya

Şeker ve suyu tencereye alıp kayamaya bırakın. Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Revani için yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve yağı ekleyin karıştırın. İmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca ilk sıcağı geçince şerbeti dökün. 2-3 dakika sonra servis tabağına ters çevirin.
Muhallebi için vanilya hariç malzemeleri tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra revaninin ortasındaki çukur bölüme muhallebiyi dökün. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder