anasayfa resim

anasayfa resim

17 Şubat 2017 Cuma

Hepinize merhabalar.. Bugün menümüzde dışı çıtır çıtır içi yumuşacık gül böreklerimiz var.. Böreğin içine istediğiniz harcı koyabilirsiniz. Yufka alırken özellikle yufkacıdan almaya çalışıyorum, hem daha taze oluyor hem de el açması yufka daha yumuşak ve daha lezzetli oluyor..

Gül Börek
Malzemeler
*5 adet yufka
*100 gr tereyağı
*1/2 çay bardağı ayiçek yağı
*1 yumurta sarısı
*içine koymak için peynir, maydanoz

Tereyağını eritip ayçiçek yağını ekliyoruz. Bir yufkayı tezgaha serip fırça ile her tarafına yağ karışımından sürüyoruz. Yufkayı 4 parçaya bölüyoruz. bir üçgenin tam rotasından tutup kıvırıyoruz. ortasuna peynirli harçtan koyup kenarlarını katlıyoruz. tepsiye ters bir şekilde yerleştiriyoruz. Tüm yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu döküyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder