anasayfa resim

anasayfa resim

9 Kasım 2014 Pazar

Dün akşam balık günümüzdü.. Bizim evde hamsi mısır unuyla çıtır çıtır sevilir.. Dün akşam bir tavalık hamsiyi fırında buğulama yapalım dedim.. Çocukların pek ilgisini çekmese de eşim, annem, kardeşim ve ben çok beğendik.. Yapımı da çok pratik..

Hamsi Buğulama

Malzemeler
*1/2 kg temizlenmiş hamsi
*2 adet kuru goğan
*4-5 diş sarımsak
*1 limon
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*1/2 çay bardağı su
*Maydanoz

Hamsileri güzelce temizledikten sonra süzgeçe alıp beklemeye bırakın.. Kuru soğanları halka halka doğrayıp yağlanmış borcama dizin. Aralarına sarımsakları ekleyin.. Süzülmüş hamsileri soğanların üzerine dizin.. Üzerine dilimlenmiş limonları dizi.. Zeytinyağı ve suyu da ekleyip 180 derece ısıtılmış fırına alın. Yaklaşık 40 dakika pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder