anasayfa resim

anasayfa resim

1 Kasım 2014 Cumartesi

 
 
29 Ekim arkadaşımın oğlu Bartu Kaan'ın 2. yaşgünüydü.. Her şey çok güzel hazırlanmıştı, çok lezzetliydi.. İyi Ki doğdun Bartu Kaan, inşallah ömür boyu annen, baban, kardeşin ve tüm sevdiklerinle sağlıklı, mutlu olursun.. 
 
Olmazsa olmazımız Kuru Biber, patlıcan dolması ve yaprak sarması.. Gülnazcığımın kayınvalidesinin ellerine sağlık..
 

Hem çok hafif, hem de çok lezzetli cevizli şehriye salatası..
 
 
Cevizli Şehriye Salatası
 
Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış şehriye
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 kase yoğurt(isteğinize göre sarımsaklı olabilir)
*3 yemek kaşığı mayonez
*1/2 su bardağı mısır
*4-5 adet küçük doğranmış kornişon turşu
*Dere otu ince doğranmış
 
Dere otu dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyin.. 
 

 

Hem görüntüsü hem tadı süper olan kumpirler... 
 

 
Tek lokmalık içerisinde sürpriz lokumlu kurabiyeler..
 
 
Lokumlu Kurabiye
 
Malzemeler
*1 paket margarin
*1 paket krem şanti
*1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
*Un
*kuş lokumu (bulamazsanız büyük lokumu küçük parçalara kesip yapabilirsiniz.)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı tarçın
 
Margarin, Ayçiçek yağı, kabartma tozu ve un ile yumuşak bir hamur yapın.. Hamurdan küçük parçalar alıp elinizde yuvarlak yapın ortasına lokumu koyup kapatıp yuvarlayın. Tepsiye dizin.. 180 derece fırında 10 dakika pişirin, çok kızarmamasına dikkat edin.. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılımasını bekleyin. Bir kabın içerisinde pudra şekeri ve tarçını karıştırın, kurabiyeleri içerine koyun. İyice karıştırın, kurabiyelerin her tarafına pudra şekeri ve tarçın gelmesine dikkat edin.. Soğuduktan sonra servis yapın...
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder